Da li znate ko su EKO-SEKSUALCI?! Ovaj termin se pojavio pre 20 godina, a njegovo značenje će vas zapanjiti

Smatra se da se termin "ekoseksualnost" pojavio još 2000. godine na internetu.

Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert
Foto: Shutterstock, ilustracija

Korisnici su dodali ovu reč u opis svojih profila na stranicama za upoznavanje. Do 2008. godine, eko-seksualnost je počela da se pretvara u punopravni pokret i bila je podeljena na dva različita toka. Pogledajte OVDE šta žene mogu da nauče od prostitutki.

 

Pratioci prvih boraca za očuvanje prirodnog okruženja - oni se protive zagađenju sveta i pozivaju na napuštanje seksualnih proizvoda koji štete našem telu i planeti u celini. Za druge, filozofija “ekoseksualnosti” dobija nešto drugačije značenje. Njene pristalice pokušavaju da ojačaju vezu sa prirodom i svojim telom. Mogu provesti sate grleći drveće, masirati tlo svojim nogama, erotski razgovorati sa biljkama i čak dobiti orgazam uz njih. Ekoseksualci iz ove grupe smatraju da je odnos prema majci Zemlji pogrešan. Priroda treba da postane ljubavnik ili ljubavnica, a veze treba da budu izgrađene na principu "dođite i uzmite". Pogledajte OVDE koji detalj otkriva kakva je žena u seksu.

Pristalice ekoseksualnog pokreta su uverene da takav pristup može sprečiti brzu promenu klime.

 

„Umesto Majke Zemlje, gde vas teši Zemlja, Zemlja je vaša voljena. To vas stavlja na odgovornost za održavanje zdravih odnosa s njom , objasnila je u intervjuu Eni Sprinkl, jedna od autora Eko-seksualnog manifesta.

Istovremeno, zagovornici eko-seksualnosti smatraju da je to jedna od vrsta seksualne orijentacije i da se trude da dodaju slovo “E” LGBTQI. Prema aktivistima, u svetu sada ima više od 100 hiljada ekoseksualaca.

Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi