GREŠKE KOJE MORATE IZBEGAVATI Bojenje kose kod kuće može postati lako uz samo par saveta stručnjaka!

Nije na odmet znati.

Farbanje kose Kozmetika
Foto: Shutterstock

Ako niste upoznati, pazite na greške koje su uobičajene u ovom postupku. Pročitajte i saznajte koje greške treba da izbegavate pre bojenja kose kod kuće.

 

Ne čitate uputstva

Svaka boja ima svoj jedinstveni hemijski sastav. Iz tog razloga treba farbu naneti prema uputstvima kako bi boja ispala onako kako smo planirali.

Moramo zapamtiti da je ovo hemijska smesa i da njene komponente međusobno deluju pod određenim uslovima.

Alergijski test

Pre nanošenja boje, bez obzira da li se radi o prvoj upotrebi, treba uraditi test alergije. Potrebno je da nanesete malu količinu farbe na mali deo kože u pregibu lakta. Čekamo 15 minuta, isperemo boju i posmatramo mesto tokom 48 sati.

Ako za to vreme dođe do alergijske reakcije poput osipa, svraba ili peckanja, trebalo bi da prestanemo sa korišćenjem proizvoda.

PUN POGODAK Kejt Midlton u savršenoj jesenjoj kombinaciji dve boje!

komarci, svrabež, bube, alergija, ujed
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Netačno vreme

Proces nanošenja farbe treba da traje oko 10-15 minuta, a od kraja nanošenja počinjemo odbrojavanje vremena držanja boje na kosi. Veoma je važno da boja koju nanesemo ne bude predugo na kosi.

Ako predugo držite, boja neće biti intenzivnija. Na taj način možemo oštetiti kosu. Prekratko čekanje će rezultirati loše ofarbanom kosom.

Priprema farbe

Ako imamo sastojke za upotrebu, moramo ih kombinovati u pravom odnosu. Tek tada će boja dobiti pravu konzistenciju i pružiti pravu boju. Zapamtite da gotova boja počinje brzo da oksidiše.

Menja boju, nabrekne i predugo zadržana u posudi počinje da gubi svoja svojstva. U ovoj situaciji, vredno je podeliti mešanje boje na dva dela, prvi deo se koristi za narastak, drugi deo za krajeve.

Prilikom pripreme boje, ne zaboravite da je dobro razblažite tako da nestanu grudvice. Boju je najbolje mešati u staklenoj, plastičnoj ili keramičkoj posudi. Metal može da poremeti proces bojenja reakcijom sa oksidansom.

 

Greške kod nanošenja boje

Pre nego što počnete sa farbanjem, pogledajte stanje vaše kose. Previše oštećena kosa ne sme se farbati, jer može rezultirati lomljenjem i opadanjem. Koristite balzam, obnovite strukturu kose i zatim počnite sa bojenjem.

Važno je kako bojite kosu. Krenite od sredine glave, zatim pređite na stranu i na kraju teme, jer je koža tamo najtoplija. Ako želite da pokrijete koren, započnite s njim, a zatim pređite na ostatak kose.

Ne zaboravite da se brinete o svojoj koži glave. Koristite balzam i maske i proizvode posebno dizajnirane za obojenu kosu.

Stilski trikovi učiniće da vaš dekolte uvek izgleda atraktivno, bez trunke vulgarnost!

AUTOR: Index/M.M. DATUM I VREME: 07.11.2019. 13:40 Dekolte, kakav god bio, uvek privlači pažnju Foto: Shutterstock, ilustracija Ovi stilski trikovi učiniće da vaš dekolte uvek izgleda atraktivno, bez trunke vulgarnosti. Ipak, oblik i veličina vaših grudi zahtevaju pametno odabrane krojeve kako bi dekolte izgledao zavodljivo, ali i kako ne bi prešao granicu dobrog ukusa.

 

BONUS VIDEO:

Iscrtajte pravilno obrve i usne

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi