biljana tipsarević
printscreen/facebook
biljana tipsarević

printscreen/facebook

Foto: printscreen/facebook

 "Verujem da svaka dama u svom ormaru treba da poseduje neke od “vanvremenskih komada” , poput sakoa koji je prisutan u svakoj sezoni u prilagođenim formama. Crop top sako je novina u mojoj kolekciji, a prisutni su i oni jednostavnijeg kroja sa nesvakidašnjim detaljima. Takođe, lepršava košulja predstavlja must have komad. Haljine i suknje su neizostavni deo leta i proleća, pa se akcenat stavlja i na njih", kaže za "Stil" Biljana Tipsarević .

Kako savršeno kombinovati sako sa ostalom odećom?

"Sako trpi modifikovanje forme i stilizaciju iz sezone u sezonu. Može se poneti kao deo formalnog, ali i neformalnog stajlinga. Volim kad određeni komad nađe svoju primenu u različitim prilikama, nekad sa minimalnim, a nekad sa drastičnim promenama.

Sa druge strane, kada je sako dominantan u formi, ali jednostavniji u korišćenju boja i dezena kao i upotrebi materijala, onda se mogu akcentovati neki drugi komadi odeće koji će upotpuniti autfit".

Koja je najpoželjnija boja za sezonu proleće/leto 2021 i kako je kombinovati sa drugim bojama?

"Ne mogu da se odlučim za samo jednu “najpoželjniju”, jer ove sezone definitivno boje preovlađuju. Svi smo zaslužili vedrinu i radost, pa treba pustiti mašti na volju u odabiru boja i kombinovanju. Moji favoriti su narandžasta, ciklama, plava, zelena i žuta, crvena i koralna. Sve ove boje daće vam samopouzdanje i ostaviće jak utisak. Kombinujte ih međusobno i uživajte u toj slobodi".

Koji dezeni su hit sezone i kako ih uklapati?

"Dominantan je animal print sa velikim akcentom na zmijski print. Karakteristično je to što je dezen ispraćen u nijansama jarkih boja, pa se lako uklapa sa ostalim komadima jarkih boja za smelije žene, kada žele dominantan stajling.

Sa druge strane, za dame koje vole svedeniji stil, preporučuje se da komade akcentovane printom jarkih boja kombinuju sa komadima svedenijih boja, kao što su bela, bež i crna uz minimalistički aksesoar".

Tri kežual odevne kombinacije za svaki dan sa kojima nema greške?

"Tokom proleća i leta najviše volim da sam u lepršavim haljinama, krop sako upotpuni stajling, a u zavisnosti od prilike kombinujem ih ili sa elegantnim patikama ili sandalama na štiklu. Farmerice, bluza, sako ili haljina sa otvorima su takođe udobni za šetnju.

Koji modni trik će vizuelno izdužiti fuguru?

"Sigurna sam u dva trika koji su potpuni kontrasti, ali tu se krije čar toga da svaka od nas sebi bira ono što joj više odgovara i bolje ide uz karakter. Za vizuelno izduženu figuru pun pogodak je kratka mini suknja ili haljina, za one dame koje vole da ističu svoje obline i naravno ukoliko je to prikladno za priliku.