RAZBIJANJE MITOVA Analni seks je prljav, boli, poniženje za žene... Evo šta je prava ISTINA!

Pročitajte odgovor na sva pitanja koja su vas zanimala o ovoj tabu temi.

seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav
Foto: Shutterstock, ilustracija

Analni seks - malo je toga od čega žene toliko strahuju, a muškarci obožavaju. Međutim, sve negativnosti koje se vrte oko analnog seksa nisu baš istinite… 

Analni seks je kod mnogih parova još uvijek tabu tema i neki se jednostavno ne usuđuju govoriti o tome. Zapravo, to je šteta, jer analni seks može za oba partnera biti lepo iskustvo – samo treba pripaziti na nekoliko stvari. Stoga ćemo razotkriti 5 najčešćih mitova o analnom seksu…

1. Analni seks jako boli. Analni seks je uvek bolan? Pogrešno!

Ako se dobro pripremite, doživljaj može biti lep i bezbolan. U početku će osećaj sigurno biti neobičan, ali u nekom trenutku postane vrlo uzbudljiv i dobar. Daj sebi vremena, opusti se i lagano sa partnerom kreni u tu novu pustolovinu. To je važno, jer bez pripreme, vremena i opreza može doći do bolnih povreda. Savet: ne štedite sa lubrikantom.

2. Analni seks opušta sfinkter

Premda taj mit tvrdoglavo traje, tvrdnja nije tačna. Mišić se raširi na trenutak, ali se potom vrati u prvotni položaj. Kako bi sve bilo nekako ugodnije, u predigru uključite masažu analnog otvora.

Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert
Foto: Shutterstock, ilustracija

 3. Ne treba kondom? 

Naravno, kod ovakvog seksa žena ne može ostati trudna. Međutim, kondom je kod analnog seksa obavezan, jer može doći do malih povreda pa se mogu u telo uvući neželjene bakterije koje mogu izazvati bolesti. Dakle – obavezno koristite kondom!

4. Analni seks je prljav

To je verovatno najprljavija laž među raznim mitovima o analnom seksu. Premda penis ulazi u analni otvor, obično nema uopšte neke prljavštine. Ako ne moraš hitno na toalet, rektum je uglavnom čist. Ako se ipak osećaš neugodno, postoji mogućnost ispiranja creva koje možeš napraviti pre seksa. Jedno pravilo: nakon analnog seksa neka tvoj partner opere penis u slučaju da ćete imati vaginalni seks. Naime, bakterije iz creva mogu uzrokovati upale i gljivična oboljenja u vagini.

5. Žena je ponižena

Žene često misle da ih muškarac ponižava za vrijeme analnog seksa. OK, istina je da im predajemo kontrolu i da je analni seks vrlo često ispunjenje maštarija snažnijeg spola. Ali, naš strah je neosnovan. Preuzmi kontrolu i određuj ritam. Drugačije ovaj oblik seksa ne funkcioniše kako treba.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi