NE MOŽETE NI DA PRETPOSTAVITE! 9 NEVEROVATNIH stvari koje sigurno niste znali o PENISIMA!

Njemu ovo nemojte da govorite, ako ne želite da mu zadate noćne more!

Potencija, muškarci, vijagra
Foto: Shutterstock

Neke od njih će vas sigurno iznenaditi...

 

1. I fetusi mogu imati erekcije

Ako su muški, naravno. Poprilično je čudno zamisliti da se nešto što se još razvija u vašem trbuhu već može "napaliti", ali ultrazvuci su dokazali kako je moguće.

2. Mogu se slomiti

Njemu ovo nemojte da govorite, ako ne želite da mu zadate noćne more, ali da, moguće je da se penis slomi iako nema kosti u njemu. Intenzivan seks, masturbacija ili čak pad kad je nadignut zaista mogu uzrokovati prelom penisa.

3. Penisi su nekad imali kičmu

Kad smo već spomenuli penis i kost u jednoj rečenici, možemo vas usput obavestiti da je svojevrsna kičma bila sastavni deo penisa pre nego što smo potpuno evoluirali. Svrha te kosti je bila poboljšana erekcija. A sada ono najzanimljivije, neke vrste i dalje imaju penise s kičmom kao, recimo, mačke.

4. Medicinska svrha prepucijuma

Ok, za ovo bi bilo bolje da sednete. Dakle, doktori mogu iz kožice obrezane dojenčadi (prepucijuma) stvoriti kožu za žrtve opekotina. Samo jedan prepucijum može stvoriti 23.000 kvadratnih metara kože. Fascinantno, zar ne?

5. Penisi imaju smer

Kao i političke stranke, penisi mogu naginjati u levo ili desno. Mogu biti i zavrnuti prema gore ili dole, a mogu i biti ravni. Kao otisak prsta, svaki je penis drugačiji.

Stomak, muškarac, plodnost
Foto: Shutterstock, ilustracija

6. Smanjivanje penisa je stvarno

Ovo je još jedna stvar koja se muškarcima neće svideti, ali penisi se itekako mogu smanjiti. Može biti reč o privremenoj smežuranosti, izazvanoj hladnoćom (to funkcioniše i u obrnutom smeru, penisi se povećavaju na toplom) ili stvarnom smanjivanju, koje može biti uzrokovano pušenjem ili, nećete verovati, nedovoljnim korišćenjem. Naime, tkivo postaje manje elastično ako nema čestih erekcija, što rezultuje smanjivanjem.

7. Neki bi se muškarci mogli samostalno oralno zadovoljiti

Tačnije, jedan od njih 400! Ali to ne znači da ih svih 400 nisu pokušali u nekom trenutku.

8. Statistika seksa

Muški orgazam traje otprilike 6 sekundi, dok ženski traje otprilike 23. Sam čin seksa, prema nekim istraživanjima, traje dve minute i 40 sekundi, a većini se žena to čini kao 5 minuta i 30 sekundi. Nismo sigurni da li se to događa zato što je seks dobar ili zato što nije.

9. On ne mora biti pri svesti da bi ejakulirao

To smo mogli da zaključimo već kad smo saznali da i fetusi mogu imati erekciju. Muškarci čak i kad stasaju u odrasle osobe, ne moraju biti pri svesti da bi doživeli erekciju i čak "svršili". Tim radnjama ne upravlja njihov mozak, već kičmena moždina.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi