NIKADA VIŠE NEĆETE RADITI ISTU STVAR! 7 loših navika koje vam UNIŠTAVAJU seksualni život!

Nered ubija intimnost.

seks, loš seks, raskid, svađa
Foto: Shutterstock, ilustracija

1. Pričate u krevetu o dnevnim obavezama

Dosadne razgovore o dnevnim obavezama ostavite za neko drugo vreme, savetuje Daniela Kepler, psiholog iz Čikaga.

- Očigleno, parovi treba da raspravljaju o strategiji rešavanja svakodnevnih obaveza, uvek neko mora da pokupi decu iz vrtića ili ode u prodavnicu po hranu, ali to se može obaviti u neko drugo vreme, a ne kad se spremaju na spavanje, ili nešto drugo... Nešto vezano za ovakve razgovore potpuno ubija želju za intimnosti i seksom - upozorava Kepler.


2. "Buljite" u mobilni telefon pre spavanja

Većina ljudi u današnje vreme ima običaj da nose telefon sa sobom u krevet. Čak 35 posto ispitanika u nedavno sprovedenom istraživanju je navelo da je običaj nošenja mobilnog telefona u krevet definitivno umanjio količinu seksa u njihovim životima.

- Osim u slučaju da puštate neku seksi pesmu, nemojte to da radite. Kad na telefonu surfujete internetom ili igrate igrice, toliko utonete u taj svoj online svet da osoba koja leži pored vas u krevetu kao da nije tamo. Kad vaš partner nešto kaže ili traži vašu pažnju, velika je šansa da ih uopšte nećete doživeti zato jer ste prezaposleni "buljeći" u mobilni. To definitivno ne podstiče intimnost - objašnjava Alena Gest, psihoterapeut iz Njujorka.

3. Dopuštate deci i ljubimcima da spavaju u bračnom krevetu

- Ako imate malu decu, neizbežno je da ćete tu i tamo zbog ružnog sna ili zbog lošeg raspoloženja provesti noć zajedno. I to im treba dopustiti. Ali, ne navikavajte ih na svoj krevet - rekao je Kurt Smit, terapeut koji se specijalizovao za savetovanje muškaraca.

- Često sam od pacijenata čuo o problemu koji jako utiče na osećaj intimnosti koji imaju s partnerom. Problem je kad uveče muškarac dolazi u krevet u kom su uspavani partnerka i dete. To jako utiče na nivo intimnosti koju partneri osećaju jedan prema drugom. To može lako da postane izvor ogorčenosti, sukoba i isključivanja među partnerima - upozorava Smit.

seks, loš seks, raskid, svađa
Foto: Shutterstock, ilustracija

4. Ne čistite spavaću sobu

Znate onu gomilu prljave odeće, smrdljivih čarapa i odbačenih torbica koja je odjednom oživela i zavladala vašom spavaćom sobom? Puno su veće šanse za dobar seks ako biste tu sobu pospremili.

- Nered ubija intimnost. Prošle nedelje mi je jedan muškarac rekao da mu je u spavaćoj sobi toliki nered da mu to potpuno ubija želju za seksom. Priznao je da je i sam dogovoran za deo nereda, i da je toga svestan - prepričava Smit.

5. Radite u spavaćoj sobi

- Znate li prvo pravilo održavanje zdrave ravnoteže između posla i privatnog života? Držite zahteve posla van vaše spavaće sobe. Ako je baš sila da morate da odgovorite na mejl ili se javite na poziv svog šefa, obavite to u nekoj drugoj sobi - savetuje Kepler.

- Krevet i spavaća soba bi trebalo da vas asociraju na mir i odmor, a ne na svakodnevni stres koji proživljavate na poslu. Učinite sebi uslugu, a i svom partneru, i ostavite spavaću sobu vam dometa svog posla - savetuje Kepler.

Seks, raskid, svađa, loš seks, problemi
Foto: Shutterstock, ilustracija

6. Vaša spavaća sobi služi i kao dnevni boravak

Često se dogodi da spavaća soba roditelja postane druga prostorija u kući u kojoj se gleda televizija. To je zabavno, često zabranjeno mesto, i shodno tome najzanimljivije maloj deci koja će na sve moguće načine pokušati da "zavladaju" i u njoj.

- Puno roditelja mi je reklo da vole svoju decu, ali da mrze činjenicu da su izgubili svoj privatni kutak u domu. Glavna spavaća soba lako može da postane odmaralište za decu ili igraonica, ali ako vam je stalo da vaše intimnosti i seksualnog života s partnerom, postavite jasne granice svojoj deci i zabranite im ulazak u vašu spavaću sobu - rekao je Kepler.

7. Gledate ili čitate vesti

Vesti su neumoljive, stalno ima masa novosti koje još brže izguraju još novije stvari. I to je zatvoren krug. Za dobrobit vaše veze, odolite želji da čitate vesti u krevetu pre spavanja.

- Normalno je da kad legnete u krevet da poželite da znate šta se sad događa u svetu ili šta ste možda propustili, ali to ne znači da je to dobro za vas i za vašu vezu. U ovom trenutku, kad se smirujete i pripremate na spavanje, svoju pažnuju treba da usmerite na smirivanje i opuštanje - objašnjava Gerst.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi