seks, loš seks, raskid, svađa
Shutterstock, ilustracija
seks, loš seks, raskid, svađa

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

1. Pričate u krevetu o dnevnim obavezama

Dosadne razgovore o dnevnim obavezama ostavite za neko drugo vreme, savetuje Daniela Kepler, psiholog iz Čikaga.

- Očigleno, parovi treba da raspravljaju o strategiji rešavanja svakodnevnih obaveza, uvek neko mora da pokupi decu iz vrtića ili ode u prodavnicu po hranu, ali to se može obaviti u neko drugo vreme, a ne kad se spremaju na spavanje, ili nešto drugo... Nešto vezano za ovakve razgovore potpuno ubija želju za intimnosti i seksom - upozorava Kepler.

PROČITAJTE JOŠ:


2. "Buljite" u mobilni telefon pre spavanja

- Osim u slučaju da puštate neku seksi pesmu, nemojte to da radite. Kad na telefonu surfujete internetom ili igrate igrice, toliko utonete u taj svoj online svet da osoba koja leži pored vas u krevetu kao da nije tamo. Kad vaš partner nešto kaže ili traži vašu pažnju, velika je šansa da ih uopšte nećete doživeti zato jer ste prezaposleni "buljeći" u mobilni. To definitivno ne podstiče intimnost - objašnjava Alena Gest, psihoterapeut iz Njujorka.

3. Dopuštate deci i ljubimcima da spavaju u bračnom krevetu

- Ako imate malu decu, neizbežno je da ćete tu i tamo zbog ružnog sna ili zbog lošeg raspoloženja provesti noć zajedno. I to im treba dopustiti. Ali, ne navikavajte ih na svoj krevet - rekao je Kurt Smit, terapeut koji se specijalizovao za savetovanje muškaraca.

seks, loš seks, raskid, svađa

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

4. Ne čistite spavaću sobu

- Nered ubija intimnost. Prošle nedelje mi je jedan muškarac rekao da mu je u spavaćoj sobi toliki nered da mu to potpuno ubija želju za seksom. Priznao je da je i sam dogovoran za deo nereda, i da je toga svestan - prepričava Smit.

5. Radite u spavaćoj sobi

- Znate li prvo pravilo održavanje zdrave ravnoteže između posla i privatnog života? Držite zahteve posla van vaše spavaće sobe. Ako je baš sila da morate da odgovorite na mejl ili se javite na poziv svog šefa, obavite to u nekoj drugoj sobi - savetuje Kepler.

Seks, raskid, svađa, loš seks, problemi

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

6. Vaša spavaća sobi služi i kao dnevni boravak

Često se dogodi da spavaća soba roditelja postane druga prostorija u kući u kojoj se gleda televizija. To je zabavno, često zabranjeno mesto, i shodno tome najzanimljivije maloj deci koja će na sve moguće načine pokušati da "zavladaju" i u njoj.

- Puno roditelja mi je reklo da vole svoju decu, ali da mrze činjenicu da su izgubili svoj privatni kutak u domu. Glavna spavaća soba lako može da postane odmaralište za decu ili igraonica, ali ako vam je stalo da vaše intimnosti i seksualnog života s partnerom, postavite jasne granice svojoj deci i zabranite im ulazak u vašu spavaću sobu - rekao je Kepler.

7. Gledate ili čitate vesti

Vesti su neumoljive, stalno ima masa novosti koje još brže izguraju još novije stvari. I to je zatvoren krug. Za dobrobit vaše veze, odolite želji da čitate vesti u krevetu pre spavanja.