Žena, Seks, donji veš, poza
Shutterstock
Žena, Seks, donji veš, poza

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Klitoris je deo ženske anatomije i jedini je organ u ljudskom telu koji služi isključivo za užitak. 70 do 80 posto žena doživljava vrhunac isključivo stimulacijom klitorisa. Ovaj sićušni organ užasno je važan za zdravi seksualni život žene.

PROČITAJTE JOŠ:


Mit broj 1: Klitoris je teško pronaći

Dakle, dragi muškarci, ako zamislite vaginu svoje djevojke, klitoris je zapravo unutar nabora stidnih usana. Nalazi se visoko prema vrhu usana, a ako ste ih odvojili kako biste dobro sve videli (što predlažemo, jer znanje je moć!), verovatno bi vas podsetio na manju bradavicu koja je smeštena između nabora koža. U definicijama je klitoris erektilno tkivo koje se povećava kada je uzbuđeno, a opskrba krvlju omogućuje mu da neprestano funkcioniše, dopuštajući svakome ko ga ima doživljaj višestrukih orgazama.

Mit broj 2: Ne postoji lak način da ga pronađeš

Hm, po nama su dovoljne i ove upute gore. Bolje da se drže njih, od načina na koji je to objasnila Dr. Dawn Michael, psiholog, stručnjak za seks i autorka, moglo bi im se tek sve pobrkati u glavi: “Jedan od načina da objasnim klitoris i muškarcima i ženama jeste da pokušate zamisliti da klitoris ima noge i da te unutrašnje noge ulaze u vaginu, zavijaju se oko G-točke, a potom zavijaju prema vratu maternice, kaže. "Svaka žena ima jedinstveni klitoris i klitoralnu nogu."

Mit broj 3: nemoguće je razumeti sve delove...

Nije ni potrebno, neka se samo koncentrišu da ga nađu i poigraju se s njim. Zaista ne moraju znati ništa o tome kako je ono što vide i osete samo spoljni deo klitorisa, a da još postoje i klitoralni lukovi koje se granaju unutra duž vaginalnog otvora i nogu, da su kao i vagina klitorisi različitih veličina...

Seks, strast, par, vođenje ljubavi, predigra

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Mit broj 4: orgazam je zagarantovan i bez dodirivanja klitorisa

Pojasnimo, dragi muškarci: bez pojma o tome šta radiš, nećeš joj pružiti potrebno zadovoljstvo. Klitoris je u osnovi odgovoran za sposobnost žene da dosegne vrhunac. Klitoris je ono što izaziva više od 75% orgazama kod žena što znači da tek vrlo mali postotak žena doživljava orgazme bez stimulacije klitorisa tokom seksa. A ako misliš da si car u krevetu i da su tvoji gipki pokreti ono za čim tvoja djevojka žudi, onda bi trebao ponovno brzo razmisliti prije nego što te napusti zbog čoveka koji želi razumeti njeno telo. Zašto? Stručnjaci kažu da je stimulacija klitorisa ono što žene pamte nakon seksa i tako određuju je li njihov partner dobar u krevetu ili razočaranje. Bez obzira na trajanje seksa, veličinu penisa i njene osećaje prema muškarcu. A dok su ti ruka i jezik već umorni - s obzirom na to koliko će ti vremena trebati da dovedeš dragu do senzacionalnih erotskih visina, seti se da postoji bezbroj načina da se stimulira.

Seks Ljubavnici

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Mit broj 5: Već si stručnjak za klitoris

Kada si prvi put imao seks u srednjoj školi, možda si se sećao filmova, komedija ili pornića gdje je žena poludela čim ju je njen ljubavnik dodirnuo. Premda se to definitivno može dogoditi, verovatno nije tako glamurozno, jednostavno ili izvan kontrole kao što si očekivao. Zapravo, do 1998. godine ljudi nisu počeli ozbiljno govoriti o anatomiji klitorisa. Premda možda imaš neke unapred stvorene predodžbe, nemojte se previše pouzdati u njih. Tek smo odnedavno otvorene i radimo sve što možemo da svi saznaju što je moguće više o ovom neverovatnom organu.

Mit broj 6: Ne uživaju sve žene u stimulaciji klitorisa

Premda je istina da neke žene možda nemaju iskustva sa stimulacijom klitorisa, takođe je istina da bi velika većina žena želela pokušati. Zapravo, kada je reč o ženskoj masturbaciji, većina žena će ili samo stimulirati svoj klitoris ili ga stimulirati dok koriste vibrator u vagini. Drugim rečima: jedini način na koji mogu dobrano postići orgazam jest da se na neki učinkovit način pozabave sa svojim klitorisom. Ako je tvoja devojka sramežljiva, možda joj neće biti ugodno razgovarati o onome što želi, a na tebi je da joj pokažeš koliko ti je stalo do njene sreće i zadovoljstva otvarajući raspravu.