Peglanje, veš, pegla
Shutterstock
Peglanje, veš, pegla

Shutterstock

Foto: Shutterstock

I sigurno ćete se složiti da je svaki trik i svaka pomoć koja će olakšati, odnosno skratiti peglanje – itekako dobrodošla.

Otkrićemo vam jednostavan trik s kojim više nikada nećete morati da peglate veš!

Dakle, nećemo okolišati – jer znamo da ste nestrpljive! Trik je vrlo jednostavan! Sve što treba da uradite jeste uzeti tri kockice leda i ubaciti ih u sušilicu za veš. Dakle, stavite veš koji treba ispegalti u sušilicu, uključite je na visoku temperaturu i ostavite nekoliko minuta zajedno s kockicama leda. Nabori na odeći će nestati!

Ostale metode "brzog peglanja"

Postoji još nekoliko metoda za brzo peglanje. Jedna od najpoznatijih je sledeća: jednostavno izvadite veš iz mašine čim se opere, dobro ga rastegni rukama i očakite tako da bude ravan.

Neki tvrde kako aluminijske kuglice olakšavaju peglanje (napravite dve ili tri kuglice od aluminijske folije veličine teniske loptice) – jednostavno ih ubacite u veš mašinu. Kod pranja pomažu da se odeća bolje okreće, a time i opere, a u sušilici sprečavaju nastanak statičkog elektriciteta.

peglanje, veš, košulje

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Postoji još nekoliko načina brzog peglanja: prvi je taj da zgužvane komade odeće (koje bi želeli da obučete, a nemate baš vremena za peglanje) obesite u kupatilu dok se tuširate. Vlažan vazduh, odnosno nastala para ispeglaće vam svaki komad odeće. A drugi: u raspršivaču pomešajte sirće i toplu vodu (u razmeri 1:3) i time navlažite majicu ili košulju sa udaljenosti od 30-ak centimetara – kad se osuši, videćete da su nabori nestali.

Navodno je trik u tome da se led otopi u sušilici te se počne stvarati para koja zatim radi sličan posao kao i pegla. Važno je da ne prepunite sušilicu – na primer, ubaci dve košulje ili pantalone i košulju.

Komentari (1)

mira

11.10.2020 15:13

Ufff ala je štos,pa kako peglati ako nemamo mašinu za sušenje veša?Svašta...