Ronda Bern
Printscreen Youtube / TheGuruOfT
Ronda Bern

Printscreen Youtube / TheGuruOfT

Ronda Bern, Foto: Printscreen Youtube / TheGuruOfT

Ronda Bern je rođena 1945. godine u Australiji u Melburnu. Čuvana spisateljica koja je izazvala revoluciju u pop-psihologiji, ali i eksperimentu uticaja na mase, živi povučenim životom, skrivena od očiju javnosti.

Skoro petnaest godina je prošlo od epohalnog, možemo reći, otkrića i objavljivanja filma, odnosno knjige The Secret (Tajna), a domišljata Ronda je skupila ogroman profit za svoj projekat u kome je skupila nekoliko uspešnih naratora koji su otkrivali "tajnu" uspeha koju pokreće sam Univerzum.

Ima li istine u čitavoj priči? Naravno, pozitivno razmišljanje trebalo bi biti ključ uspeha. Međutim, da li mantra koju ponavlja svaki pojedinac na zemaljskoj kugli istinski uspeva, odgovor je obeshrabrujuć za većinu. 

Ronda Bern

rhondabyrne.com

Ronda Bern, Foto: rhondabyrne.com

Počnimo od činjenice da svako ljudsko biće na planeti ima različiti otisak prsta, a zatim pređimo do, još i nauci neshvatljivog, ljudskog uma i njegovih mehanizama. Osvrnimo se na opojnu istinu da živimo u Zlatnom dobu - dobu nikad bogatijem materilanog, razvijene tehnologije, dobu punog mogućnosti... Da li za nas, ako nas ima oko 7 milijardi u svetu, ima mesta za uspeh i to baš za sve nas?

Od kontinenta do kontinenta, države do države, regije... tamo gde se vode ratovi i tamo gde ima svega u izobilju. Mislite pozitivno - i nije neka tajna, a možete li? Možete li baš uvek? Ako demantujemo medicinu, biologiju, genetiku, mentalitet, istinu o geografskom području gde živimo, političke sisteme... možemo! Ipak, to bi značilo da žmurimo. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ?شروین ??????? (@chervin333) on Apr 20, 2020 at 12:19pm PDT

Ne zaboravimo, čitav svet zavisi od marketinga. Gospođu koja je otkrila formulu uspeha podržale su mnoge poznate ličnosti, ipak, ostaje nepoznanica kojim redosledom se njen uspeh odvijao. Bernova je nakon Tajne izdala još nekoliko knjiga, a o proslavljenoj spisateljici na internetu ćete nači mršavu biografiju. Tek datum i mesto rođenja i nešto o karijeri pre ovakvog ostvarenja. 

Ne možmo, a ne zapitati se, koliko je sve deo dobro osmišljenog sistema Novog svetskog poretka? Namera da se ljudsko krdo uobliči, bude poslušno i društveno izolovano. The Secet je preteča life coach-a i samoniklih gurua koji zgrću ogromne novce pružajuči vam instant rešenja za svaku tegobu, pa i onu zdravstvenu.

Gurui koji diskriminišu nauku kao što je psihijatrija, filozofija, biologija, genetika, nutricionizam... žive na Instagramu dajući lažnu sliku savršenog života kako su to činili Jehovini svedoci, a mi ih podržavamo verom u svetu šarenila dok tonemo u naše sivilo svakodnevnice i realnosti.