KINEZI SA RAZLOGOM VERUJU U ENERGIJU BILJAKA Zumbul se daruje za Novu godinu i donosi sreću, a ovaj cvet privlači ljubav

Može da vam posluži i slika sa motivom određenog cveća ili drveta

Biljka, cveće
Foto: Shutterstock

Generalno se smatra da biljke valja držati u kući, ne samo zbog kvaliteta vazduha, već i zbog energije. Evo koje su, po feng šuiju, najbolje za vas u odnosu na to šta želite da privučete u svoj život! Ono što je važno da znate je da umesto prave biljke, može da vam posluži i slika sa motivom određenog cveća ili drveta.

Krasula

Ova biljka se vezuje za novac, kod nas se naziva krasula ili "drvo novca". Simbolizuje novac i napredak. Veruje se da donosi prosperitet. Ima mesnate listove u obliku kovanica, pa je po tome dobila ime. Ne zahteva previše nege, tako da spada u biljke koje se lako održavaju.

Božur

Božur je cvet koji se u Kini smatra "kraljem cveća". On je jang cvet, tj. predstavlja proleće i optimizam, ženstvenost. Božure je dobro držati okrenute ka jugozapadu, da bi se aktiviralo polje ljubavi.

Žena, lepota, moda, cveće, nega
Foto: Shutterstock, ilustracija

Šljiva

Šljiva je simbol čistoće. To je cvet koji može da donese dobru sreću. Najbolje je da drvo šljive bude zasađeno na severu ili severoistoku kuće, ali generalno može i bilo gde u bašti.

Zumbul

Zumbul je jako važan cvet za Kineze. Prema feng šui tradiciji, daruje se dragim ljudima kao poklon za Novu godinu. Ima ga u raznim bojama, ali je bitna simbolika, a ne boja. Ovo cveće možete saditi na severu ili severoistoku. Smatra se da će ono "očistiti duševni bol" i doneti sreću.

Ljiljan

Ljiljan je sjajno cveće koje ima dobar feng šui, odnosno dobru energiju. Podstiče harmoniju i sreću među ljudima. Najbolje je da ovu biljku držite u dnevnoj sobi ili u nekom prostoru gde odmarate.

Lotos

Lotos simbolizuje čistoću, moralnu snagu. Njega je dobro staviti na ulaz dvorišta ili kuće. Veruje se da će da obezbedi mudrost i prosvećenost u kući u kojoj se nalazi. Naročito je važan u prostorima gde žive ljudi koji se bave stresnim poslovima i žele da unesu mir. Gotovo uvek ćete ga videti u prostorima za meditaciju.

Dete cveće saksija
Foto: Shutterstock

Magnolija

Magnolija je simbol ljubavi, a slika cveta ili drveta može biti čuvana u dnevnoj sobi. Ako je imate u dvorištu imaćete dosta zadovoljstva i sreće, jer ovo drvo tj. cvet simbolizuje napredak i bogatstvo.

Kaktus

Kaktusi su u sobi biljke sa "otrovnim strelama", tako da to treba da izbegavate, a napolju štite dom. Tako da je najbolje da ih držite napolju, a unutra to nije preporučljivo. Većina ovih biljaka može da se drži u kući, sem, naravno, magnolije i šljive, a i kaktuse je preporučljivo držati napolju. Suvo cveće, prema feng šuiju, nije dobro držati, ali veštačko nije tako loše.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi