OBRATITE PAŽNJU! Žene u Srbiji su POLUDELE za GENIJALNIM TRIKOM za sušenja veša, ali ako OVAKO sušite stvari napravićete OGROMNU GREŠKU!

Svaki put kad posetite neku drugu zemlju doživite manji kulturološki šok.

Peškir, peškiri, veš
Foto: Shutterstock, ilustracija

Izgleda da je najveća razlika između Evropljana i Amerikanaca je u načinu na koji suše veš.

 

Statistika kaže da 80% domova u Kanadi i Americi imaju mašinu za sušenje veša, dok na primer u Italiji svega 20% stanovništva na ovaj način suši sadržaj mašine. OVDE pročitajte recept za ručak koji je spreman za manje od sat vremena! 

Mašina za veš pranje veša
Foto: Shutterstock

Kako stručnjaci kažu "manuelno sušenje veša", odnosno prostiranje na terasama i otvorenom prostoru je nešto što je usađeno u evropskoj kulturi. Sa druge strane zapadnjaci preferiraju da mašina obavi sav posao. Ali, mašina za sušenje veša ujedno znači i veća potrošnja električne energije.

Korin Putil, stručnjak za proveru kvaliteta iz Velike Britanije, rekla je da je evropski način sušenja veša mnogo bolja stvar. OVDE pročitajte 3 užansne stvari koje će se desiti vašem organizmu ukoiko niste imali seks 7 dana! 

Sušenje,veš
Foto: Profimedia

"Znate kako kažu - loše navike teško umiru, ali u slučaju evropskih zemalja u pitanju je dobra navika. Mašine za sušenje veša utiču na isisavanje resursa i električne energije i ujedno nisu dobro rešenje za tkanine. Mnogo duže opstaju materijali ako se suše na tradicionalan način. Ovo je daleko više higijenski proces sušenja. Kao što mašine za pranje veša moraju da se čiste, tako moraju i za sušenje. Ljudi to zaborave, pa se veliki broj bakterija razvija u mašinama za sušenje. Moj savet je da svoj veš prosterete na sunčanoj i vetrovitoj površini naročito u sunačnim prolećnim i letnjim danima. Zimi možda to nije zgodno, ali je bolje nego da mašina završi stvar", objasnila je Putil.

Šta vi mislite? Koji je bolji način za sušenje veša?

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi