krema
Shutterstock
krema

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Primetili ste prve bore na vašoj koži? Manje nesavršenosti ili vam koža deluje umorno i dehidritano? Sve ovo samo su neki od problema sa kožom lica koji se rešava, ne skupim kremama, tretmanima ili različim filerima, već samo jednim sastojkom - vitaminom C.

Serumi sa vitaminom C

Serumi koji sadrže vitamin C održavaju strukturu kože, hrane je i daju joj potrebnu energiju, a izuzetno su praktični za upotrebu, prijatni za kožu i njihovi efekti vidljivi su već posle kraktog vremena upotrebe. Čist vitamin C u serumu reguliše hidrataciju, te osvežava kožu i smanjuje tragove godina - daje licu potrebnu elastičnost. Serumi vitamina C najčešće se nalaze u obliku ampula, koje kontrolišu i nivo melanina, pa su odlične i za uklanjanje fleka na licu i za borbu protiv crvenila nastalog od prevelikog izlaganja suncu ili iritacija nastalih usled korišćenja jake šminke.​

Ako se pitate kada je pravo vreme za aplikovanje vitamina C, odgovor je da nikada nije previše rano da izgledate mlađe! Dvadesete su sjajne godine za svaku ženu jer je i najosnovnija nega više nego dovoljna da naša koža nema posebnih problema. Međutim, već sa prelaskom u novu deceniju čini se da se javljaju prvi pravi problemi sa kožom.

Vitamin C je jedan od onih vitamina koje moramo nadomestiti putem ishrane. Ipak, za najbolji efekat vitamina C na kožu, potrebno je koristiti i kreme za lice sa vitaminom C. Ove kreme sa vitaminom C ima trostruku funkciju, daju licu blistav ten, uklanjaju postojeće bore i sprečavaju nastajanje novih i štite kožu od UV zračenja.

Vitamin C, iako je potentan antioksidans, bolje deluje kada je u kombinaciji sa više antioksidansa, posebno vitaminom E

Koncentracija vitamina C bi trebalo da bude između 10 i 20 odsto. Prema kliničkim ispitivanjima koncentracije preko 25 % nemaju veću efikasnost, ali mogu da izazovu veću iritaciju.

Vitamin C, iako je potentan antioksidans, bolje deluje kada je u kombinaciji sa više antioksidansa, posebno vitaminom E. Zato je bolje koristititi one serume koji imaju više od jednog antioksidansa, a posebno navedeni dvojac.

PROČITAJTE JOŠ: