POGREŠNO SIPAMO PRAŠAK U MAŠINU CEO SVOJ ŽIVOT Za blistavo beli veš ključne su ove tri stvari! Ispraće se i najgore fleke!

Vodite računa!

Mašina za veš pranje veša
Foto: Shutterstock

Koliko vi koristite praška pri pranju odeće? Kladimo se da grešite u proceni, a evo kako ćete to da proverite.

Iako na svakoj kutiji deterdženta imate preporuku koliko ga treba sipati u mašinu, većina proizvođača u preporukama preteruje, kako biste trošili više proizvoda. A ne samo da prevelika količina deterdženta šteti budžetu – šteti i odeći jer ako stavljate više nego što je potrebno, ostaće bele fleke, a višak deterdženta će i zapušiti odvode, pa će mašina trošiti više struje za pranje.

 

KOLIKO DETERDŽENTA KORISTITI?

- Pre svega, važno je naglasiti da višak deterdženta ne znači i čistiji veš, iako većina tako misli, pa ljudi zato neumereno sipaju prašak, a zapravo time samo oštećuju odeću i mašinu.

KAKO DA ZAVARATE GLAD Tri namirnice koje vrlo uspešno smanjuju želju za slatkišima!

Peškir, peškiri, veš
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Za dobro pranje veša ključna su tri elementa: temperatura vode, centrifuga i rad deterdženta i omekšivača. Tek kada su ta tri elementa optimizovana, veš će biti čist – kaže Mari Galjardi, specijalista za rublje i tester u The Clorox Company.

OTKRIVENA TAJNA ISKUSNIH DOMAĆICA Prepoznajte pravi med od lažnog uz pomoć ova 4 trika zlata vredna!

Kako ona savetuje, bitno je da odaberete najvišu moguću temperaturu, jer viša temperatura znači i čistiji veš.

 

- Izaberite i program sa dužim i dodatnim ispiranjem. Što se deterdženta tiče, bitno je da je kvalitetan. Moguće je da na uputstvu piše da koristite više deterdženta nego što je potrebno. To ćete znati ako se veš jako peni još u ciklusu pranja. Ako se to dešava, prvo probajte da na ambalaži pronađete najmanju moguću preporučenu količinu deterdženta. Ako nije navedeno, prosto smanjujte količinu dok ne nađete idealnu meru – kaže ona, dodajući i da je najpametnije da prašak izmerite, a ne da ga sipate diretkno u mašinu, jer ćete samo tako uvek sa sigurnošću znati koliko ste sipali.

Internet je poludeo za novim trikom za brzo kuvanje jaja! Treba vam samo jedna stvar!

AUTOR: Alo.rs/M.M. DATUM I VREME: 26.08.2019. 09:20 Internet je poludeo za novom cakom za kuvanje jaja. Foto: Shutterstock, ilustracija Jedni kažu da je trik fantastičan, dok se drugi vode mišlju da ništa gluplje visu videli. UNIVERZALNI LEK OD MEDA I JAJA Evo kako da od JEDNE kašičice dnevno vaš imunitet biće OSNAŽEN!

 

BONUS VIDEO:

Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi