CEO ŽIVOT POGREŠNO PERETE GAĆICE Vrlo je važno da OVO znate, jer ni ne slutite gde završavaju fekalije!

Ne stavljajte gaćice s kuhinjskim krpama na pranje na niskim temperaturama

Mašina za veš pranje veša
Foto: Shutterstock

Grudnjaci se trebaju prati nakon dva do tri nošenja, a gaćice, čarape i hulahopke nakon svakoga – bez izuzetka.

Zasigurno biste se zgrozili kada bi vam netko rekao kako dva dana zaredom nosi iste gaćice. Stručnjaci sada tvrde kako nije ništa bolje ni ako gaćice perete na temperaturi od 40 stepeni, javlja Huffington Post.

 

Doktorka Lisa Ackerley objasnila je da bakterije mogu preživeti i do 60 stepeni, stoga ne preporučuje da donje rublje perete na programu nižim od toga. Da stvar bude gora, perete li gaćice na 40 stepeni s ostalom odećom, postoje velike šanse da se fekalije presele i na tu drugu odeću.

Ceo život ste pogrešno prale KUPAĆI KOSTIM! Ovo je jedini pravilni način!

Koliko puta ti se desilo da ti se kupaći raspadne nakon drugog pranja? Ili da skupo platiš model koji ti se sviđa i planiraš da ga nosiš bar 2-3 sezone, a on već posle 10 dana na moru postane potpuno rastegljen i nenosiv?

“Ne stavljajte gaćice s kuhinjskim krpama na pranje na niskim temperaturama, jer bi moglo doći do kontaminacije fekalijama, a to sigurno ne želite u blizini kuhinje”, objasnila je dr. Ackerley za Huffington Post.

OČISTITE KUĆU ZA SAMO 15 MINUTA Uz pomoć 5 trikova modernih domaćica, kuća će da vam BLISTA za tili čas!

Peškir, peškiri, veš
Foto: Shutterstock, ilustracija

Ali, doktorka Jenna Macciochi sa Univerziteta u Sussexu tvrdi da ni 60 stupeni nije uvek dovoljno za ubijanje svih bakterija. “Ne možete se pouzdati u to da će 60 Celzijevih sepeni ubiti sve bakterije, pogotovo ako mašina postigne tu temperaturu samo na kratko vreme – većina veš mašina ne održava tu temperaturu tokom celog ciklusa pranja”, objasnila je.

 

Koliko često prati koji komad?

Grudnjaci se trebaju prati nakon dva do tri nošenja, a gaćice, čarape i hulahopke nakon svakoga – bez izuzetka. Posteljinu, poglavito leti, trebate promeniti barem jednom u sedmici, a jastuke operite dvaput godišnje, piše 'Net.hr'.

NI NJU NI ŽENU NE MOŽEŠ IZABRATI, NEGO SAMO POTREFITI Šest praktičnih saveta kako da izaberete najukusniju LUBENICU!

Kuhinjske krpe bi trebalo menjati svakog dana, jer su “leglo za klice i nose rizik trovanja hranom ako kuvate meso ili ribu”. Treba ih prati na 60 stepeni, savetuje dr. Ackerley.

Nameštaj posteljina enterijer
Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Beograđani su nam otkrili kakav tip žene žele, ne zanima ih domaćica!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi