Kosa, nega, glava, frizura, sede dlake, sede vlasi
Shutterstock, ilustracija
Kosa, nega, glava, frizura, sede dlake, sede vlasi

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Često kod kuće možemo pronaći proizvode koji se mogu uspešno koristiti u nezi našeg tela.

Jedan od takvih sastojaka je šećer, koji, kako se ispostavilo, nije samo jedan od osnovnih proizvoda koji se koristi u kuhinji, već je i dragoceni sastojak u kozmetici koji podržava našu lepotu.

PROČITAJTE I:

 

Piling za čišćenje vlasišta

Leto nije ljubazno ni prema našoj kosi! Sunčevi zraci ne samo da su posvetlili našu kosu, već su takođe oduzeli prirodni sjaj kose. S početkom jeseni, vredno je posegnuti za sastojcima koji će nahraniti i regenerisati vašu kosu.

Kozmetika koju koristimo za negu i regeneraciju kose uključuje šampone, maske i regenerator. Međutim, sva ova kozmetika brine samo o kosi. Zaboravljamo na vlasište, kome takođe treba podrška, posebno nakon vrućih letnjih meseci.

Ako se želite rešiti peruti i sebuma potreban vam je piling. Evo opet šećera, koji je ne samo lako dostupan, ne izaziva iritaciju ili alergije.

kosa, devojka, feniranje, peglanje, nega

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

Šećer - 1 kašika na pregršt šampona

Način pripreme: Dok perete glavu, dodajte čajnu kašiku šećera šamponu i masirajte u vlažno vlasište. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta da pokrijete celo vlasište. Zatim temeljno isperite vlasište i kosu pod tekućom vodom. Možete koristiti hladnu vodu da dodatno podstaknete cirkulaciju krvi.

Kim Kardašijan je uz pomoć ove dijete smršala 22 kilograma, Kejt Midlton 13 kg, a Bijons je promenila čitavu ishranu!

AUTOR: Kurir/M.M. DATUM I VREME: 02.11.2019. 10:30 Kakvu dijetu su držale slavne mame posle porođaja? Pročitajte! Foto: Shutterstock Vojvotkinja Kejt Midlton smršala je 13 kilograma nakon porođaja za pet nedelja. Pridržavala se ishrane sa niskim sadržajem ugljenih hidrata. Vojvotkinja je plivala i vežbala pilates, a nakon porođaja je redovno trčala.

 

BONUS VIDEO:

Milan Maglov otkriva tajne društvenih mreža!