DA LI ČISTITE OVO MESTO U KUPATILU? Tu se nalazi OPASNA BAKTERIJA koja može izazvati probleme sa PLUĆIMA!

Iako je pri čišćenju kupatila osnovno da dobro operete i dezinfikujete lavabo, tuš, slivnike i wc šolju, većina ljudi jedno mesto zanemaruje.

Tuš Tuširanje Kupanje Kupatilo
Foto: Shutterstock

Istraživači sa Univerziteta Kolorado uzeli su DNK uzorke iz 656 domaćinstava i pronašli da se u većini kupatila nalazi opasna bakterija.

 

Kako piše portal Well + Good, ona se skriva u glavi tuša, a reč je o mikrobakteriji koja je povezana sa problemima pluća.

RAZBILI STE TANJIR? BIĆE KAO NOV ZA 2 DANA! Donosimo vam 5 genijalnih TRIKOVA kako da starim stvarima udahnete novi život! (VIDEO)

Postoji nekoliko faktora koji čine da se upravo na glavi tuša skupljaju bakterije.

Prvi se odnosi na materijal od koga je napravljen - metalni tuš predstavlja bolje tlo za razvoj bakterija nego plastični.

Sa druge strane treba uzeti u obzir da tretirana voda sadrži više bakterija. 

TRIK ZA KOJIIM SU POLUDELE DOMAĆICE ŠIROM SVETA! Otarasite se voćnih MUŠICA preko noći! Potreban vam je samo JEDAN limun!

Iako su rezultati studije alarm da počnemo da obraćamo pažnju na ovo mesto, Noa Ferer, profesor ekologije, kaže da ne bi trebalo da paničimo.

"Ne brinite, ne postoji nijedan razlog da se plašite tuširanje. Na glavi tuša se nalazi fascinantan mikrobiološki svet i njemu ste izloženi svaki put kada se kupate. Većina mikroba je bezopasna, ali nekoliko jesu opasne, a ova vrsta istraživanja nam pomažu da naučimo kako da se preventivno zaštitimo", kazao je on.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi