Novac
Shutterstock
Novac, zarada, pare, evri, evro

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U vreme sveopšte materijalne krize sve je više ljudi koji prema novcu imaju kontroverzan ili čak i negativan stav. Istovremeno ga žele i smatraju ga neophodnim, ali s druge strane smatraju da novac kvari ljude.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Naša sagovornica Margarita Milenković ovoj intrigantnoj temi posvetila je knjigu pod nazivom "Energija novca – Reiki izobilja".

Prema Margaritinim rečima, skloni smo ograničenjima raznih vrsta, pa tako odbijamo da prihvatimo da je izobilje u svim svojim oblicima naše prirodno stanje, i kao takvo svakome dostižno.

Osnovni cilj u životu je ljubav, a ne sticanje materijalnog bogatstva. Zato, ako novac za vas predstavlja sredstvo koje vam omogućava da u životu imate više ljubavi, to znači da ste na pravom putu.

Devojka, sreća, želje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U svojoj knjizi Margarita slikovito objašnjava da je novac neutralan i da svako od nas sam određuje da li će ga smatrati elementom koji mu donosi boljitak, ili će pak novac iz čoveka iznedriti ono najgore.

Slično kao i u međuljudskim odnosima, tako je i u odnosu na novac ključno pitanje kakav ćemo stav zauzeti prema njemu. Ukoliko ga volimo i poštujemo, i on će voleti nas, pa će nam pristizati u potrebnim količinama.

"Jedna osobina koja je zajednička većini bogatih je dobročinstvo. Izdvajanjem novca u dobrotvorne svrhe, Univerzum dobija informaciju da energiju novca usmeri ka onima koji daju, kako bi i dalje mogli da pomažu drugima", objašnjava Margarita.