Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana, debljina
Shutterstock, ilustracija
Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana, debljina

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Naučnici su dokazali da postoji jasna veza između naših jutarnjih navika i rizika od izazivanja neravnoteže u telu, koja uzrokuje dobijanjeviška kilograma.

1. ODBIJAMO DA OBILNO DORUČKUJEMO

Vreme kada jedemo puno je važnije od onoga što jedemo. Naučnici sa Univerziteta u Tel Avivu dokazali su da su obilan doručak i lagana večera puno učinkovitiji kada je reč o održavanju težine, a ne ishrana koja se temelji na čestom i laganom grickanju.

PROČITAJTE JOŠ:

Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana

Shutterstock, ilustracija

 

 

I to je zato što se brzina metabolizma razlikuje u različitim delovima dana. Glavni zaključak do kojeg su naučnici došli je da nikada ne biste smeli jesti visoko kaloričan doručak. Vaš ručak treba biti srednje veličine i vaša večera trebala bi biti lagana.

2. NE ŠETAMO KAD JE SUNČANO

Ovo otkriće delimično objašnjava zašto ljudi dobijaju težinu tokom zime kada nedostaje sunčeva svetlost. Samo imajte na umu da trošenje previše vremena na suncu nije dobra ideja i uvek pazite da imate nanesenu kremu za sunčanje.

Dijeta, mršavljenje, debljina, ishrana

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

3. ZABORAVIMO DA POPIJEMO ČAŠU VODE NAKON ŠTO USTANEMO

Telo odrasle osobe sastoji se od 55 do 60% vode, pa je popiti čašu vode nakon buđenja jako dobra ideja. Voda ubrzava metabolizam, što smanjuje rizik od dobijanja masti. Takođe, pomaže telu da se reši toksina.

4. NE VEŽBAMO

PREPORUČUJEMO I:

 

5. UKUSNU HRANU OSTAVLJAMO ZA RUČAK ILI VEČERU

Ako ne možete odoleti palačinkama, pojedite ih u prvom delu dana. Ovo je još jedan zaključak do kojeg su naučnici sa Univezitetua u Tel Avivu došli. Kolač koji pojedete ujutru dodaće manje centimetara na vaš struk nego ako ga pojedete uveče.

6. ČITAMO VESTI UJUTRU

Nervoza tokom čitanja jutarnjih vesti može imati negativan utIcaj na vaše zdravlje.

Muškarac, momak, telefon, dopisivanje

Profimedia

Foto: Profimedia