Kuća, čišćenje, higijena, dom,
Shutterstock, ilustracija
Kuća, čišćenje, higijena, dom,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sunđer za pranje sudova prepun je bakterija i trebalo bi se menjati jednom nedeljno, ali istraživanje koje je obavio "Journal of Environmental Health" tvrdi kako se uz pravilnu upotrebu njen rok trajanja može produžiti na čak tri nedelje.

PROČITAJTE I:

 

Kako bi se očuvala što duže, potrebno ju je očistiti.

Sudovi Posuđe Tanjiri Čaše

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Za pranje sunđera potrebne su vam samo voda, mikrotalasna i nekoliko kapi limunovog soka.

PREPORUČUJEMO:

 

Okvasite sunđer i na njega nakapljite nekoliko kapi limunovog soka i spreman je za mikrotalasnu. Ostavite ga 90 sekundi na najvišoj temperaturi, a to će kontaminaciju bakterijama smanjiti za čak 99 posto.

Limun, ulje, kora

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pripazite, ovo nije moguće ako postoje metalni delovi sunđera.

Pila je ovo svakog dana i svima savetuje isto, jer je preporodila svoj organizam!

AUTOR: SrbijaDanas/M.M. DATUM I VREME: 22.09.2019. 13:00 Dobrobit vode s limunom ili pak jabukovim sirćem naveliko je poznata. Umesto ta dva napitaka sve se više ljudi u poslednje vreme okreće novome - slanoj vodi. Foto: Shutterstock Kombinacija čiste morske soli i vode kao deo redovne prehrambene rutine može regenerisati naš organizam zahvaljujući mineralima u tom napitku velike nutritivne vrednosti.

 

BONUS VIDEO:

Saznajte za 2 minuta da li ćete se ikad udati!

 

Komentari (1)

sundzer

04.10.2019 01:59

Najbolje resenje za sundzer je soda bikarona ja je koristim u svakom trenutku i sundzer ostane ccist kao da ste ga tek kupili.Traje mi i po dva meseca,samo sto bude na jednom mestu znak od prsta.Pokusajte i uverite se ne trebaju vam strucnjaci.Ovaj recept je od nasih baba.