SPOLJA HRSKAVE, A UNUTRA MEKE KAO DUŠA! Srbi ceo život pogrešno spremaju omiljeni doručak! Trik za najbolje prženice ikada!

Prženice su rado viđen gost na trpezama u Srbiji, a ovaj jednostavan i jeftin specijalitet je zaista dragocen - priprema se brzo i može se jesti na desetinu načina.

prženice, doručak, jelo, hleb
Foto: Shutterstock, ilustracija

Savršene prženice su hrskave na ivicama, a nežne i mekane u sredini, ne treba da budu previše masne, ali ni suve, a takođe nije dozvoljeno da budu pregorele ili nedovoljno pečene... No, sasvim sigurno vam nikada nije pošlo za rukom da dobijete baš takve - bez ijednog navedenog kiksa!

 

A stvar je samo u pažljivoj pripremi, strpljenju i trikovima iskusnih majstora, koje vam sada i donosimo. Dakle, ako su va prženice gnjecave, zagorale ili pak "žive", evo gde grešite i kako to da popravite.

POGREŠNO SIPAMO PRAŠAK U MAŠINU CEO SVOJ ŽIVOT Za blistavo beli veš ključne su ove tri stvari! Ispraće se i najgore fleke!

Pavlaka, sir, namaz, kajmak, hrana, doručak
Foto: Shutterstock, ilustracija

Sečete hleb isuviše tanko

Ako su kriške suviše tanke, hleb može lako da se raspadne jer je smesa od jaja "teška". Kriške bi trebalo da budu debele oko santimetar i po.

Koristite svež hleb

Uvek je bolje koristiti hleb koji je odstojao bar jedan dan.

PIJTE VAŠ OMILJENI NAPITAK I MRŠAVITE! Gubi se do 9kg za 2 nedelje ali uz striktno pridržavanje!

Pržite ih na maslacu

Maslac gori na visokim temperaturama, pa je daleko bolje ipak koristiti biljno ulje.

Premda ovo kod nas nije uobičajena praksa, prženice ipak budu mnogo ukusnije kada se u smesu sa jajima doda i mleko, i to punomasno!

 

Stavljate previše jaja

Neka okvirna formula za pripremu smese od jaje jeste da na dve kriške hleba treba iskoristiti četvrtinu šoljice mleka i jedno jaje.

SAVET KAKO DA NE BANKROTIRATE DO SLEDEĆE PLATE Srbi najčešće prave iste greške na odmorima, a samo je trebalo da urade jednu stvar!

jaja, jaje
Foto: Shutterstock

Zaboravljate začine

Prstohvat kima, bibera ili malo parmezana u smesi učiniće obične prženice "remek delom", a ako volite slatku varijantu neka to budu cimet, vanila ili šećer u prahu.

BUDITE JAKI, A NE MRŠAVI! Dijeta kojom je Novak Đoković osvojio čitavu planetu!

Nestrpljivi ste

Ulje mora da bude vruće kako prženice ne bi upile previše masnoće. Pecite ih na srednje jakoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane.

Otkrivena tajna efikasne dijete Megan Markl! Evo o čemu je reč!

AUTOR: Ženskimagazin/M.M. DATUM I VREME: 25.08.2019. 14:00 Godinama ima istu težinu Megan Markl, Foto: EPA/NIGEL RODDIS Glumica, a sada zvanična nevesta princa Harija, Megan Markl, visoka je 171 cm, i ima samo 50 kg. Za idealnu figuru ona koristi jogu i određenu ishranu, koje se stalno pridržava.

 

BONUS VIDEO:

Beograđanke otkrile da li bi oprostile prevaru: Ovakve odgovore niko nije očekivao!

 

Povezane vesti

  • Korisnik: sonja
    11/09/2019 - 11:00
    Ja bih bila prezadovoljna da mi neko pokloni Sole tiganj, tako je elegantan, uopste svo njihovo posudje...
  • Korisnik: mimo
    11/09/2019 - 10:53
    Cuo sam za Sole posudje, razmisljam da obradujem suprugu kupovinom Sole posudja
  • Korisnik: Domacica75
    10/09/2019 - 16:27
    Mislim da je i caka u tiganju u kome se prze przenice. Ja ih przim u Sole tiganju i ispadnu ekstra, jer ne treba da se sipa puno ulja.
    • SOLE @Domacica75
      11/09/2019 - 10:27
      Potpuno se slažem sa domaćicom 75...meni nisu bile žive ali pregore sve dok nisam kupila tiganj Sole od inoksa. Sad su prženice omiljena hrana mojih klinaca a do tada je najviše koristi imao naš pas.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

                            

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi