prženice, doručak, jelo, hleb
Shutterstock, ilustracija
prženice, doručak, jelo, hleb

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Savršene prženice su hrskave na ivicama, a nežne i mekane u sredini, ne treba da budu previše masne, ali ni suve, a takođe nije dozvoljeno da budu pregorele ili nedovoljno pečene... No, sasvim sigurno vam nikada nije pošlo za rukom da dobijete baš takve - bez ijednog navedenog kiksa!

PROČITAJTE I:

 

A stvar je samo u pažljivoj pripremi, strpljenju i trikovima iskusnih majstora, koje vam sada i donosimo. Dakle, ako su va prženice gnjecave, zagorale ili pak "žive", evo gde grešite i kako to da popravite.

Pavlaka, sir, namaz, kajmak, hrana, doručak

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sečete hleb isuviše tanko

Ako su kriške suviše tanke, hleb može lako da se raspadne jer je smesa od jaja "teška". Kriške bi trebalo da budu debele oko santimetar i po.

Koristite svež hleb

Uvek je bolje koristiti hleb koji je odstojao bar jedan dan.

Pržite ih na maslacu

Maslac gori na visokim temperaturama, pa je daleko bolje ipak koristiti biljno ulje.

Premda ovo kod nas nije uobičajena praksa, prženice ipak budu mnogo ukusnije kada se u smesu sa jajima doda i mleko, i to punomasno!

PREPORUČUJEMO:

 

Stavljate previše jaja

Neka okvirna formula za pripremu smese od jaje jeste da na dve kriške hleba treba iskoristiti četvrtinu šoljice mleka i jedno jaje.

jaja, jaje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Zaboravljate začine

Prstohvat kima, bibera ili malo parmezana u smesi učiniće obične prženice "remek delom", a ako volite slatku varijantu neka to budu cimet, vanila ili šećer u prahu.

Nestrpljivi ste

Ulje mora da bude vruće kako prženice ne bi upile previše masnoće. Pecite ih na srednje jakoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane.

Otkrivena tajna efikasne dijete Megan Markl! Evo o čemu je reč!

AUTOR: Ženskimagazin/M.M. DATUM I VREME: 25.08.2019. 14:00 Godinama ima istu težinu Megan Markl, Foto: EPA/NIGEL RODDIS Glumica, a sada zvanična nevesta princa Harija, Megan Markl, visoka je 171 cm, i ima samo 50 kg. Za idealnu figuru ona koristi jogu i određenu ishranu, koje se stalno pridržava.

 

BONUS VIDEO:

Beograđanke otkrile da li bi oprostile prevaru: Ovakve odgovore niko nije očekivao!

 

Komentari (4)

Domacica75

10.09.2019 16:27

Mislim da je i caka u tiganju u kome se prze przenice. Ja ih przim u Sole tiganju i ispadnu ekstra, jer ne treba da se sipa puno ulja.

SOLE

11.09.2019 10:27

@Domacica75 - Potpuno se slažem sa domaćicom 75...meni nisu bile žive ali pregore sve dok nisam kupila tiganj Sole od inoksa. Sad su prženice omiljena hrana mojih klinaca a do tada je najviše koristi imao naš pas.

mimo

11.09.2019 10:53

Cuo sam za Sole posudje, razmisljam da obradujem suprugu kupovinom Sole posudja

sonja

11.09.2019 11:00

Ja bih bila prezadovoljna da mi neko pokloni Sole tiganj, tako je elegantan, uopste svo njihovo posudje...