Pita, tradicionalna jela, predjelo, jaja, doručak
Shutterstock, ilustracija
Pita, tradicionalna jela, predjelo, jaja, doručak

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Imate odličan tiganj s neprijanjajućim dnom – a kad god pržite jaja na oko, uvek vam se zalepe?

PROČITAJTE I:

 

Belance je jako lepljivo – i dospeće u najmanje proreze na teflonskoj tiganju. Tamo će se stvrdnuti od vrućine, te će ostati zalepljeni za tiganju. Jaje na oko koje se ne lepi za dno i jednostavnim pokretom ruke iziđe iz tiganja?

Savršeno jaje na oko zahvaljujući papiru za pečenje

Stavite na dno tiganja komad papira za pečenje i uključite šporet na srednju vatru.

Stavite u tiganj komad maslaca ili malo maslinovog ulja, te jaje izvadite iz ljuske malo iznad papira za pečenje.

Potom prekrijte tiganj poklopcem i čekajte da se jaje isprži.

Zatim jednostavno „prebacite“ jaja - u komadu - na svoj tanjir.

Najbolje od svega je da tiganj ne morate kasnije posebno ribati od zagorelih ostataka belanaca, već samo isprati vodom.

Bela Hadid otkrila tajnu kako da se uspešno rešite upornih podočnjaka!

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 01.11.2019. 09:31 Odličan trik koji će popraviti stvar u poslednjem trenutku Foto: Profimedia Dugi letovi avionom su sastavni deo njenog života. "Ponekad se desi da me muči nesanica, a to se vidi na mojoj koži. Oči mi budu otečene i umorne, a to nikako sebi ne smem da dozvolim", kaže ona.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić