Šminka, karmin, lice, usta, usne, lepota
Shutterstock, ilustracija
Šminka, karmin, lice, usta, usne, lepota

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kada govorimo o šminkanju, činjenica kako zapravo vrlo često i redovno obnavljamo kolekciju, ponekad nam odvrati pažnju od toga da šminka ima rok trajanja. Iako se taj segment u većini slučajeva u potpunosti zanemaruje i ignoriše, radi se o vrlo važnoj stvari na koju biste u svakom slučaju trebalo da obratite pažnju i pridržavate se naznačenog datuma.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Budući da je danas industrija lepote jača nego ikada, vrlo često se događa da jednostavno kupujemo i gomilamo proizvode koje na kraju retko ili uopšte ne koristimo. Uzevši u obzir činjenicu kako smo nešto platili i mogućnost da će nam jednom ipak zatrebati, rešavanje nepotrebne kozmetike još nije najzastupljenija praksa, pa pogledate li pažljivije, sigurno ćete u svojoj kozmetičkoj torbici pronaći barem jedan proizvod kojem je istekao rok trajanja.

Tečni puder Šminka Šminkanje Kozmetika

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

 

Puder

On je jedan od onih proizvoda koji menjamo u zavisnosti od godišnjeg doba, pa naravno da se onda događa kako nas "zimski" puder čeka sve do sledeće zime. Budući da rok trajanja varira od proizvođača do proizvođača, najbolje je pouzdati se u miris i teksturu. Ako puder ima neprijatan miris, grudvice ili je s druge strane previše tečan ili krut, vreme je da nabavite novi. Nanošenje ovakvog pudera može prouzrokovati velike probleme s kožom, pojavu akni i bubuljica te dovesti do neugodnih alergijskih reakcija.

Karmin Ruž za usne Šminka Kozmetika

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ruževi

Šminka Šminkanje kozmetika Maskara

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Maskara