višnje, ceđenje
Screenshoot youtube
Višnje

Profimedia

Foto: Profimedia

Sezona trešanja i višanja još uvek traje, a ove divne crvene voćkice svi rado jedemo - kako samostalno, tako i u najrazličitijim poslasticama i kolačima...

PROČITAJTE I:

Makaze, šišanje, kosa

Shutterstock, ilustracija

 

No, nije uvek lako otarasiti se koštica u njima, koje kvare uživanje kada ih grickamo, a posebna su muka kada pripremamo neki gastronomski specijalitet.

Torta, kolač, slatkiš, desert, višnje

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ipak, postoji vrlo jednostavno rešenje - toliko jednostavno da je smešno što ga se ranije nismo setili. Ali neki dobri ljudi podelili su trik za čišćenje od koštica sa celim Internetom, a ovaj snimak na Jutjubu je ubrzo postao viralan.

Trešnje

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Sve što vam treba jeste dobra slamčica od čvrste, a ne od savitljive plastike i dobra tehnika koja je i prikazana u priloženom videu snimku!