Mikrotalasna, rerna, podgrevanje, hrana, ručak, kuhinja
Shutterstock, ilustracija
Mikrotalasna, rerna, podgrevanje, hrana, ručak, kuhinja

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Neke namirnice uopšte nisu predviđene za podgrevanje, veliki broj jela ne bi trebalo stavljati u mikrotalasnu rernu, ali velika većina namirnica, srećom, može da ima odličan ukus ukoliko se podgreje kako treba!

PROČITAJTE JOŠ:

Oprani sudovi Oprano posuđe Mašina za pranje sudova posuđa

Shutterstock

 

Testenina

Da li je moguće podgrevati testeninu, a da ne izgubi svoj ukus?

Pica

Picu je najbolje podgrevati u rerni kako si se sačuvao njen hrskav ukus. Rernu zagrejte na 180 stepeni, najjače do 200 stepeni Celzijusa. Na pleh stavite malo ulja ili papir za pečenje. Podgrevajte picu sve dok se na otopljenom siru ne pojave mehurići.

PREPORUČUJEMO I:

 

Pirinač

U manjoj šerpi zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte pirinač. Uz neprestano mešanje varjačom podgrevajte pirinač 3 do 4 minuta na srednoj temperaturi. Osvežite ukus pirinča začinima po izboru - biberom, ruzmarinom, bosiljkom ili origanom.

Sarma 

Sarma se najbolje čuva u frižideru, a možete je podgrevati na sledeći način.

Sarma

Profimedia

Foto: Profimedia

Meso

Pečeno meso često jede i hladno, posebno ako je reč o ukusnom pečenju. Ako više volite toplo, evo saveta za vas.

Ukoliko ste nestrpljivi, pomoći će vam tiganj. Sipajte malo ulja u tiganj i na srednjoj vatri podgrejte meso 1 do 2 minuta sa obe strane.

Mikrotalasna, rerna, podgrevanje, hrana, ručak, kuhinja

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija