SVI PRAVIMO VELIKU GREŠKU Samo ovako pripremljen beli luk je lekovit!
Postoji pravi i pogrešan način pripreme

Beli luk je jedna od najzdravijih namirnica, i lako se dodaje u razna ukusna jela. Ali postoji pravi, i pogrešni način pripreme!
Način na koji će beli luk biti usitnjen bitno menja njegovu hemijski strukturu, pa samim time i dejstvo na organizam.
Ako beli luk iseckate i dodate jelu, nije "dobio" dovoljno vremena da se supstance u njemu koje su najzdravije razviju. Ako ga potom kuvate, zdravi sastojci će biti uništeni.
Beli luk bi zato trebalo zgnječiti, ne iseckati, i potom obavezno ostaviti desetak minuta na sobnoj temperaturi. Ne preskačite ovaj korak, jer se tokom stajanja zgnječenog belog luka u njemu razvija supstanca po imenu alicin, koju telo potom koristi u formiranju odbrambenih mehanizama i drugih procesa.
Dakle, ako želite da beli luk jelu da samo ukus, ne obraćajte pažnju na to kako ste ga usitnili i u kom trenutku ste ga dodali. Ali ako želite da maksimalno iskoristite njegovo blagotvorno dejstvo, neka ostane zgnječen desetak minuta i dodajte ga jelu pred sam kraj kuvanja, kako termička obrada ne bi uništila njegove najzdravije supstance.
Slične tekstove nađite OVDE!
PROČITAJTE JOŠ:
VRHUNSKA VIKEND POSLASTICA Grandisimo torta! Izdašna, kremasta, sa tankim koricama! (RECEPT)
SOČNA POSLASTICA Palačinka sa bananama iz rerne (FOTO/VIDEO)
JAPANSKA STUDIJA POKAZALA Korona ne "jede" pluća, već crvena krvna zrnca, evo ko je najugroženiji
PRAVI SE ZA TILI ČAS Pasta ala Norma, snažan ukus Mediterana
Povezane vesti
-
Veljko Ražnatović komentarom uništio Darka Lazića (FOTO/VIDEO)
22.11.2020. 10:28 -
-
Da li biste pretpostavili o kom zadrugaru je reč (FOTO/VIDEO)
22.11.2020. 11:12 -
-
-
Napeto u vili "Parova" (FOTO/VIDEO)
22.11.2020. 12:43