kosa, devojka, feniranje, peglanje, nega
Shutterstock, ilustracija
Farbanje kose Kozmetika

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ako je cilj obnova i ojačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba primenjivati 2 puta nedeljno, u trajanju 6-8 nedelja. Po potrebi proceduru ponoviti za 3 meseca.

PROČITAJTE I:

 

U 1 kašičici toplog mleka rastvoriti 1 kašičicu meda ili šećera, dodati 20 gr svežeg kvasca (ako koristite suvi: 1 kesica suvog kvasca od 7 g zamenjuje 40 gr svežeg kvasca).

Ostaviti na toplo mesto da fermentira (naraste) 15-20 minuta. Dobijenu smesu naneti na čistu, vlažnu kosu, od korena prema vrhovima. Može se nanositi i na neopranu kosu.

PREPORUČUJEMO:

 

Umotati najlonskom kesom i toplim peškirom. Ovakve maske zahtevaju utopljavanje (peškir, kapa) da bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. S njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake.

Savet za negu lica koji Megan Markl obavezno primenjuje svaki dan!

AUTOR: Ordinacija.hr/M.M. DATUM I VREME: 18.08.2019. 10:00 - 18.08.2019. 13:12 Ona uvek izgleda sveže i blistavo, a iznenadićete se kada čujete da ona na negu kože ne troši ogromne količine novca Megan Markl, Foto: EPA/NIGEL RODDIS Sara Čampman, koja vodi računa o koži Megan Markl, otkriva koje to korake vojvotkinja primenjuje kako bi njen ten uvek bio besprekoran.

 

BONUS VIDEO:

Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?