kupovina
Shutterstock
kupovina

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Uoči velikog hrišćanskog praznika, Vaskrsa, a u vreme vanrednog stanja, mnoge domaćice su požurile sa kupovinom neophodnin namirnica, kako bi praznična trpeza bila u duhu tradicije.

Kako mediji prenose, najveća je potražnja za ribom i jajima, a potom sledi meso kojim se obeležava sam dan Uskrsa.

uskrs

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kako da racionalno krenete u kupovinu?

Često kupovinu obavljamo rutinski, a onda, usput, uzmemo još po neki proizvod koji smo u radnji videli, to se zove impulsivna kupovina. 

Da li znate strategiju koju vode marketing stručnjaci, a koja podrazumeva da se pored kasa, dok čekate red, nalaze sitni artikli sa nižom cenom koji ne zauzimaju puno mesta u potrošačkoj korpi, a za naovčanik su neosetni? Ne podležite ovom triku ukoliko vam zaista nisu nepohodni ti proizvodi.

uskrs

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Tajna uspešne kupovine koja podrazumeva uštedu, jeste u tome da pre svega napravite spisak proizvoda koji su vam potrebni i ne odstupate od njega. Artikli koji su na kaciji i sniženi, a koji vam nisu nephodni takođe mogu privući pažnju potrošača, zato pokušajte da odolite.

Nezaokružene cene takođe imaju svoju efikasnu funkciju u sticanju profita proizvođača, zato dobro obratite pažnju, jer 99 dinara je bliže cifri 100 nego 90!