Maslac, margarin
Shutterstock, ilustracija
Domaćica, spremanje, torta, kuvanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Spremne ste za pečenje kolača, ali vaše namirnice nisu? Maslac, jaja, slatka pavlaka i drugi sastojci koje ste izvadile iz frižidera nikako da se ugreju na sobnoj temperaturi.

PROČITAJTE I:

 

S obzirom na to da se u mnogim receptima navodi da sastojci treba da budu sobne temperature, potrebni su vam i neki trikovi da ubrzate postupak.

Maslac, margarin

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Maslac

Hladnom maslacu iz frižidera potrebno je oko 30 minuta da omekša. Postoje trikovi koji će vam pomoći da ubrzate postupak.

Naseckajte maslac na kocke široke oko 1 cm.

Stavite ih u posudu za mikrotalasnu, te grejte u intervalima od 10 sekundi – ukupno ne duže od minut.

Kockice maslaca ne smeju da se rastope, već treba lagano da omekšaju – na dodir slobodno neka budu malo mekane, ali treba još da zadrže oblik.

jaja, jaje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Jaja

Kako bi se jaja brže ugrejala na sobnoj temperaturi, napunite srednje veliku posudu toplom vodom i u njoj držite jaja oko 10 minuta.

Ako vam u receptu piše da belanca i žumanca treba da budu odvojena, to uradite, te ih stavite u mali kalup za složenac od keramike.

To stavite na lim za pečenje ili veliki kalup za složenac.

Napunite toplom vodom do pola i neka stoji do 10 minuta.

PREPORUČUJEMO:

 

Mlaćenica, slatka pavlaka i mleko

Mlečne proizvode ćete najbrže ugrejati na sobnoj temperaturi tako što ćete ih grejati u intervalima od 10 sekundi u mikrotalasnoj.

Pazite na to da mikrotalasnu ne ispuštate iz vida na duže vreme – pavlaka se može zapeniti, a mlaćenica zgusnuti.

Cake za spremanje testa koje će vaši ukućani obožavati!

AUTOR: Gastro.24 Sata.Hr/M.M. DATUM I VREME: 09.11.2019. 09:00 Ispecite omiljenu slatku ili slanu pitu i uživajte u njoj još brže nego do sada Foto: Shutterstock, ilustracija Iako ne možemo da ubrzamo pečenje slasnih pita, možemo vam pomoći da testo ohladite što pre, a zatim ga spremite na pečenje u rekordnom roku.

 

BONUS VIDEO:

Iscrtajte pravilno obrve i usne