Porodica Porodično putovanje Automobil
Shutterstock
Putovanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Dok brojimo sitno do svojih odmora, ni u podsvesti nam nije put do željenih lokacija, već se toga nekako uvek setimo pred sam polazak. Vožnja od 8-9 sati veliki je izazov, a dobro poznate gužve na graničnim prelazima, retko koga zaobiđu.

PROČITAJTE I:

Mašina za veš pranje veša

Shutterstock

 

Neko je nekad rekao da nije važan samo cilj, već i putovanje do njega - zato uživajte u svakom kilometru. Postoje sjajni načini da i putovanje bude zadovoljstvo, i ako se na vreme organizujete, vaša letnja ekstaza počeće onog trenutka kada sednete u automobil.

PROČITAJTE JOŠ I:

 

NAPRAVITE OD SVOG AUTOMOBILA OAZU ZADOVOLJSTVA

Višesatni put biće vam udobniji ukoliko se postarate da u automobilu pri ruci imate sve što može da vam olakša. Dovoljno rashlađene vode se podrazumeva, poneka voćka takođe treba biti deo "prve pomoći", kao i keks bogat vlaknima. Vlažne maramice, jastučić za putovanje, sprejevi na bazi termalne vode za osvežavanje kože - sve to može pomoći da putovanje bude ugodnije.

Automobil Vožnja automobila Putovanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Muzika uvek sve popravi! Obavezno se postarajte da sa sobom imate CD sa svojim omiljenim pesmama, jer je to siguran način da putovanje bude mnogo opuštenije i lakše. Pojačajte, pevajte i uživajte!


PRAVITE PAUZE

Mnogi pauze shvataju kao nešto što ih odrvraća od željene lokacije i produžuje putovanje, ali imajte na umu da pauze mogu da ponude nova iskustva i budu prava zadovoljstva. Pre nego što krenete na putovanje istražite rutu kojom ćete ići, okolna mesta i preporuke drugih turista. Sigurno se u blizini nalazi lokacija na kojoj možete napraviti pauzu za ručak, odmoriti i napuniti baterije za dalje. Na ovaj način, ne samo da ćete skupiti energiju za nastavak putovanja, već ćete obogatiti svoje letovanje novim iskustvom u do tada nepoznatom mestu.

PREPORUČUJEMO:

 

PRAVA TURSKA KAO STVORENA ZA PUTOVANJA

Ne zaboravite da se dugačko putovanje najbolje prekrati dobrom turskom kafom koja će vas razbuditi i oraspoložiti. I ne, to ne znači da morate da jurite pumpu ili kafić u kome se možete okrepiti - jednostavno, pripremite je u automobilu. Black'n'Easy prava turska kafa, sprema se za minut, dovoljno je samo da se sadržaj kesice prelije vrućom vodom. Vrućom, ne ključalom, što znači da je Black'n'Easy idealan saveznik za putovanja, ali i za jutarnju kafu na plaži uz zvuke mora jer će vam da umesto da od ranog jutra stojite za šporetom omogućiti da jednostavno ponesete kesicu sa sobom i uživate.

Kafa

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

A ako ste od onih čiji je ritual uživanje u kafi uz obavezno skrolovanje po mobilnom telefonu, ili vam jednostavno treba malo zabave uz vašu šoljicu omiljenog napitka, evo predloga za savršenu letnju igricu.

OBUCITE NEŠTO UDOBNO

I slojevito! Jer znate onaj osećaj - sa klimom je previše hladno, bez klime pretoplo. Tada će vam biti spas lagan duks ili džemper koji ćete imati pri ruci. Naočare za sunce, udobne pantalone ili trenerka i spremni ste za putovanje do svoje destinacije.

PREPORUČUJEMO I:

Novac, pare, evri, sitnina

Shutterstock, ilustracija