Čišćenje kuće
shutterstock
Čišćenje kuće

shutterstock

Foto: shutterstock

Upotreba metle umesto usisivača

Nekada nam se čini da je brže da samo pometemo pod umesto da izvadimo usisivač i posle vraćamo. Ovu naviku bi trebalo da prekinemo i koristimo samo kada baš moramo. Na ovaj način prašina se podiže u vazduh i širi po sobi. Za čišćenje poda je najbolje koristiti krpu ili usisivač.

Prolivanje ulja u odvod u kuhinji ili toaletu

Ovo može dovesti do začepljenja u cevima i neprijatnog mirisa. Ostatke ulja bacite u smeće.

Čišćenje toaleta i sudopera bez rukavica

Prilikom pranja toaleta koristimo jaka sredstva, a nekad zaboravimo da stavimo rukavice. U kontaktu sa kožom ove supstance često izazivaju iritacije, pa čak i opekotine.

Držimo vrata mašine za veš zatvorena

Često u kupatilu nemamo dovoljno prostora, pa vrata mašine držimo zatvorena. Međutim, kada su zatvorena voda unutar mašine se neće osušiti. Povećana vlažnost je savršeno mesto za razmnožavanje bakterija. Zato se preporučuje da kada mašina ne radi, njena vrata ostanu odškrinuta.

Biljke stan soba prostorija enterijer fotelja kutak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Previše biljaka u spavaćoj sobi

Spavaća soba treba da bude najprijatnije mesto u kući. Jak miris biljaka koje cvetaju i ugljen-dioksid može da izazove glavobolju i poremeti san.

Mnogo malih sitnica na policama

Idealne su za stvaranje prašine koja lako dovodi do pojave alergija. Trudite se da police držite čistim i da smanjite količinu stavri.