Bundeva
shutterstock
Bundeva

shutterstock

Foto: shutterstock

I zbog toga, ja sam odlučila da sprovedem eksperiment: ješću bundevu 20 dana, svaki dan pa ću videti kako će mi popraviti zdravlje!

VOLITE LI DA JEDETE BUNDEVU?

 

Nisam ni sanjala da će do prvih pozitivnih rezultata doći tako brzo. Evo šta se desilo:

Ovih dana sam za večeru spremala bundevu tako što sam je oljuštila, isekla na kockice i zapekla u rerni. Bila je preukusna!

Za 20 dana sam se:
Rešila 3 kilograma koja su mi uvek bila "višak". To je zato što bundeva sadrži veliku količinu vlakana, koja zasite telo i duže vreme imate taj divni osećaj punoće u stomaku. Sama bundeva je niskokalorična, pa takva večera ne kvari figuru.

Probava mi se poboljšala, što znači da se stolica normalizovala. Ranije su me ovi problemi često mučili, ali izgleda da je bundeva to rešila.

ručak hrana

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Izgleda da mi je bundeva i poboljšala vid. Naime, od kako radim za kompjuterom imam problema sa time što mi se "muti" vid. Ali od kako sam jela bundevu, nisam osećala te probleme.

Ovi gore navedeni razlozi su mi bili dovoljni da odlučim kako ću bundevu i dalje jesti što češće. Evo već sam našla i par recepata koja ću rado podeliti sa vama:

Krem čorba od bundeve:
Potrebno je: 1 glavica luka, 2 čena belog luka, 1 šargarepa, 1 krompir, pola kilograma očišćene bundeve, voda, začini.

Priprema: Na malo ulja prodinstajte crni i beli luk pa dodajte ostalo povrće. Nalijte vodu i ostavite da se kuva oko pola sata. Zatim štapnim mikserom izmiksajte povrće pretvarajući ga u pire. Dodajte začine i poslužite!

PROČITAJTE JOŠ: