Pire krompir, jelo, predjelo, hrana
Profimedia
Pire krompir, jelo, predjelo, hrana

Profimedia

Foto: Profimedia

Pire krompir važi za jedno od osnovnih, početničkih jela, koje bi svako trebalo da ume da napravi, a ispostavilo se da većina nas greši u pripremi - jedan kuvar otkriva i u čemu tačno.

PROČITAJTE I:

 

A u čemu je greška? Većina nas će ga pripremiti ovako - skuvaćemo krompir, procediti ga i dodati puter/mleko/sir pa onda sve sjediniti - i zbog toga jedemo bezukusni pire.

Ceo život ste pogrešno prale KUPAĆI KOSTIM! Ovo je jedini pravilni način!

Koliko puta ti se desilo da ti se kupaći raspadne nakon drugog pranja? Ili da skupo platiš model koji ti se sviđa i planiraš da ga nosiš bar 2-3 sezone, a on već posle 10 dana na moru postane potpuno rastegljen i nenosiv?

 

"Krompir ima vrlo delikatan ukus, i kada ga skuvate i procedite, pa vodu bacite, sa njom ste bacili i ukus krompira", objašnjava kuvar Tajler Florens.

I zato, savetuje on, umesto da krompir kuvamo u vodi, treba da ga kuvamo u mleku i puteru.

PREPORUČUJEMO:

 

Dakle, iseckan sirov krompir stavimo u mleko i ostale mlečne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir i pustimo da se sve zajedno skuva, kako ne bismo izgubili ukus krompira.

Mleko šolja mleka

Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Recept za američku pitu s višnjama