Med, hrana
Shutterstock, ilustracija
Voda

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kombinacija čiste morske soli i vode kao deo redovne prehrambene rutine može regenerisati naš organizam zahvaljujući mineralima u tom napitku velike nutritivne vrednosti.

PROČITAJTE I:

 

Pomešajte 3 dl vode s malim prstohvatom soli i popijte uz doručak ili tokom dana, a u nastavku pročitajte koje su dobrobiti slane vode.

1. Pravilna hidratacija

Poznato je da je moguće popiti i previše vode, a u tom slučaju u organizmu dolazi do nedostatka natrijuma, što vodi do hiponatremije. So istovremeno pomaže telu da apsorbira vodu i održava balans natrijuma u organizmu.

Ruke, voda, prsti

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

2. Detoksikacija

Slana voda sadrži minerale koji pomažu u prirodnoj detoksifikaciji tela i izbacivanju štetnih toksina, a takođe ima i antibakterijska svojstva te tera bakterije iz organizma.

3. Probava

So aktivira žlezde u ustima koje potom ispuštaju protein koji pomaže u pravilnoj razgradnji hrane i tako znatno olakšavaju probavni proces. Uz taj napitak naduvenost će postati samo uspomena.

Stomak, bol, devojka

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

4. San

Za one koji pate od nesanice slana voda mogla bi postati rešenje za neugodne probleme. Prirodni minerali u soli smiruju telo i nervni sistem te smanjuju količinu kortizola u telu, takozvanog hormona stresa koji nam često ne da spavati.

PREPORUČUJEMO:

 

5. Koža

Svi želimo imati zdravu i lepu kožu, a u tome nam takođe pomažu minerali koje nalazimo u soli. Oni redukuju akne, osip, ekcem i održavaju kožu glatkom i čistom. Većina ljudi iz prve ruke može potvrditi da morska voda sjajno deluje na kožu, a čaša slane vode može iznutra pomoći u regenerisanju kože.

Prepoznajte pravi med od lažnog uz pomoć ova 4 trika zlata vredna!

AUTOR: Stvarukusa/M.M. DATUM I VREME: 30.08.2019. 11:00 U nastavku pročitajte nekoliko načina koji će vam pomoći da otkrijete da li je med pravi Foto: Shutterstock Svi znamo da med čini čuda za zdravlje zahvaljujući svojim lekovitim i nutritivnim svojstvima. Ali, pri kupovini treba znati pogoditi pravi med.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić