Kože lice krema mazanje devojka lepotica obrve
Shutterstock
Kože lice krema mazanje devojka lepotica obrve

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ovoga puta donosimo vam recepte uz pomoć kojih možete da napravite prirodne preparate koji će vašoj koži obezbediti elastičnost i hidrataciju, i to za male pare!

PROČITAJTE I:

 

Umivanje

Većina nas jako greši jer se tokom hladnih dana umiva vrućom vodom. Zapravo, vruća voda pretenduje da dodatno osuši kožu, pa se preporučuje da koristite isključivo hladnu vodu.

Losion od mandarine

Uz pomoć ovog domaćeg losiona pružićete koži vlažnost koja joj je neophodna tokom celog dana. Sitno iseckajte jednu mandarinu sa korom, dodajte sitno samlevene orahe, zalijte smesu sa pola čašice rakije i ostavite da odstoji u toku dana. Procedite, pomešajte s vodom u jednakim proporcijama i tretirajte lice ovim losionom po mogućstvu svakog dana.

Voda Pranje ruku Umivanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Piling od kafe

Posle ovakvog pilinga koža će biti svežija i elastičnija, bez mrtvih ćelija. Preporučuje se da se ovaj piling radi bar jednom nedeljno. A neophodno vam je samo:

2 kašike kafe
3 kašike kokosovog ulja
5 kapi eteričnog ulja lavande
1 kašika braon šećera

Priprema:

Sve sastojke sjedinite i nežno, kružnim pokretima smesu nanosite na kožu lica. Nakon blage masaže kožu isperite toplom vodom.

Maska, lice, lepota, nega

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Maska za hidrataciju

Ova maska za hidrataciju kože lica deluje kao magija, a potrebno vam je:
1 šaka ovsene kaše
1 belance
1 kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Promešajte sve sastojke i nanesete masku na lice. Belance će vam odmah zategnuti lice. Kokosovo ulje dubinski hidrira jer su njegovi molekuli sposobni da prodru u dublje slojeve kože i ne zadržavaju se na površini. A ovas pomaže koži da zadrži vlažnost. Ostavite da deluje 20-30 minuta, pa isperite. Koža će biti savršeno mekana, kao da ste koristili neku luksuznu kozmetiku!

PREPORUČUJEMO:

 

Hidratantna krema

Hidratantna krema za lice neophodan je deo nege kože lica. Bez obzira na to da li imate suvu, masnu ili kombinovanu kožu, hidratantna krema je idealan način da koža održi zdrav i prirodan tonus i izgled. Za njenu pripremu potrebno je pomešati pola šolje kokosovog ulja, jednu kašičicu tečnog vitamina E i 12 kapi esencijalnog ulja lavande.

Teglu u koju ste stavili sastojke stavite u posudu napunjenu toplom vodom dok se sastojci ravnomerno ne sjedine. Ulje lavande se preporučuje zbog svojih antibakterijskih svojstava, takođe je bogato vitaminom E, štiti kožu od pucanja i prevremenog stvaranja bora, održavajući je glatkom i toniranom.

Bela Hadid otkrila tajnu kako da se uspešno rešite upornih podočnjaka!

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 01.11.2019. 09:31 Odličan trik koji će popraviti stvar u poslednjem trenutku Foto: Profimedia Dugi letovi avionom su sastavni deo njenog života. "Ponekad se desi da me muči nesanica, a to se vidi na mojoj koži. Oči mi budu otečene i umorne, a to nikako sebi ne smem da dozvolim", kaže ona.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić