mokra kosa, devojka, frizura
shutterstock
mokra kosa, devojka, frizura

shutterstock

Foto: shutterstock

Uzrok ove pojave je prekomerno lučenje sebuma, zaštitnog sloja vlasišta. Stanje možete popraviti ako otkrijete šta radite pogrešno

Mnoge žene muku muče s masnom kosom, a ne pada im na pamet da je to možda zato što u nezi možda negde greše.

Neke za to krivi vreme, znojenje ili loš šampon... U nastavku vam donosimo neke stvari na koje treba obratiti pažnju kako bi se kosa manje prljala.

KOSA,LOKNE, FRIZURA, DEVOJKA

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Vruća voda suši vlasi

Teško bi bilo oprati kosu hladnom vodom, ali ako je često perete vrućom, time joj štetite tako što isušujete teme, pa žlezdama šaljete signal da luče još masnoće. Tokom toplih dana možemo izdržati mlaz hladne vode na temenu, ali tokom zime koristite mlaku vodu.

Perete je svakodnevno

Pohvalno je to što pazite na higijenu, ali pranje kose svakog dana nije dobro rešenje, jer i tako isušujete teme, pa se kosa i zbog toga više masti.

Koristite puno regeneratora

Regenerator treba koristiti umereno i zapamtite da ga ne treba nanositi na teme. Malu količinu umasirajte na deo ispod ušiju do vrhova i dobro ga isperite mlakom vodom. Previše regeneratora kosu čini masnom.

Stalno je dirate

Prestanite ovo da radite, i to odmah! Ruke su prljave i često znojave, pa sve što se nalazi na njima prenosite na kosu, što je na kraju čini masnom.

Niste dugo oprali četku

Tokom vremena četka i češalj za kosu se i te kako isprljaju. Ako ih koristite već duže vreme i niste ih nijednom oprali, jasno je da će prljavština s njih preći na vlasi.

Kosa, tuširanje, higijena, nega, kupatilo

Shutterstock

Foto: Shutterstock