pravila
Printscreen
pravila

Printscreen

Foto: Printscreen

Preporuke Lekarske komore Srbije kako da postupamo kada ulazimo i izlazimo iz kuće objavljeni su na sajtu Kliničkog centra Vojvodine. Ove mere preventive jasno i deteljno su objašnjene u nekoliko koraka u dve odvojene grafike.

Tako se građanima preporučuje da pri izlasku iz kuće uvek nose nešto dugih rukava kao i da ne nose nakit, a ako imate dugu kosu držite je skupljenu. Napolje pored obavezne maske i rukavica ponesite maramice u slučaju da treba da dodirnete neku javnu površinu i potom je bacite u zatvorenu kantu za otpatke. Takođe bi trebalo da nosite i dezinfekciona sredstva ukoliko napolju niste u mogućnosti da operete ruke ili posle plaćanja kešom.

Preporuke prilikom izlaska iz kuće

pravila

Printscreen

Foto: Klinički centar Vojvodine

 Ukoliko izvodite ljubimce napolje, vodite računa da se oni ne trljaju o javne površine. Održavajte udaljenost od drugih ljudi, trudite se da ne dodirujete lice dok temeljno ne operete ruke i ako kažljete, radite to u pregib lakta.

U preporuci se navodi, da bi bilo najbolje da se odmah istuširate, ali ako niste u mogućnosti odmah temeljno operite ruke vodom i sapunom. Takođe, dobro operite lice i vrat. Dezinfikujte alkoholom mobilni telefon i naočare.

Preporuke prilikom ulaska u kuću

pravila

Printscreen

Foto: Klinički centar Vojvodine

 

Komentari (1)

alo bre

01.04.2020 14:18

da nafajtam ajfona,braaate pa zarđaće