LJUBAV KAO NA POČETKU VEZE Ovih sedam jednostavnih koraka vratiće STRAST u vašu vezu, NEĆETE se odvajati od partnera

Osnovne životne navike znatno utiču na seksualnu želju za partnerom.

Seks, strast, ljubav, domino,
Foto: Shutterstock, ilustracija

Poznato je da u svakoj vezi kad-tad dođe do monotonije. Kad počnemo da mislimo da smo savršeno upoznali partnera i da više nema nikakve enigme u tom odnosu, samim tim nestaje i strast prema njemu. Iako je ljubav najvažnija stvar u vezi, strast takođe igra vrlo važnu ulogu.

 

Kada nestane strast, vremenom i ljubav izbledi, a verujemo da niko od vas to ne priželjkuje sebi i svom partneru. Ako ste primetile da u vašoj vezi ima sve manje strasti, moguće je da ste za to krive same, odnosno neke vaše loše navike i zdravstveni problemi. Ovo je 7 mogućih načina na koje ubijate strast u vezi:

Dijeta, mršavljenje, debljina, ishrana
Foto: Shutterstock, ilustracija

Loša ishrana

Ako ste na dijeti zbog dolaska leta, moguće je da ne jedete dovoljno, što može da smanji seksualni nagon. To je i sasvim logično jer manjim unosom kalorija, telo će imati manje energije.

Manjak sna

I ovo je sasvim logično. Ako spavate manje od šest sati dnevno, uveče ćete verovatno biti pospane i neće vam biti do seksa. Manjak sna negativno utiče i na muški libido jer dolazi do usporenog lučenja testosterona što umanjuje želju za seksom.

Kontracepcijske pilule

Brojna istraživanja o kontracepcijskim pilulama pokazala su da one kod žena mogu drastično umanjiti želju za seksom.

Pilule, lekovi, tablete
Foto: Profimedia.rs

Prejedanje

Ako ste uveče sklone prejedanju, teško da ćete nakon toga imati ikakvu želju za seksom. Pogotovo ako jedete hranu punu zasićenih masti koja može smanjiti protok krvi u polne organe pa ovo definitivno vredi i za muškarce.

Stres

Jedno istraživanje pokazalo je da su umor i stres glavni krivci za smanjenje seksualne želje kod čak 60 posto žena. Isti uzrok spominje se i kod smanjenja seksualne želje kod muškaraca.

Žena, tuga, raskid, samoća, depresija
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Depresija

Depresija, baš kao i stres, negativno utiče na brojne aspekte života, pa tako i na libido, a dokazano je i da su neki antidepresivi odgovorni za seksualnu disfunkciju kod muškaraca.

Anemija

Ako ste anemični, svakako bi trebalo da u organizam unosite više gvožđa, a tako ćete povratiti i želju za seksom.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi