Brašno
Shutterstock
Brašno

Shutterstock

Brašno, Foto: Shutterstock

Brašno se uglavnom koristi za kuvanje i pečenje, ali mnoge domaćice znaju da ono odlično upija masnoću te da se može koristiti za još nekoliko stvari u kući.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovu namirnicu je korisno uvek imati pri ruci, ako ne radi kuvanja, onda sigurno radi lakšeg procesa čišćenja. Iako zvuči ironično, brašnom često možete očistiti nered u kuhinji. Ukoliko neka od površina postane lepljiva ili masna, brašno će je očistiti na najbrži i najlakši način. Ova metoda deluje onda dok je masnoća još sveža, ali ne i kad se osuši.

Brašno

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Osim toga, brašno možete koristiti pri suvom pranju kose, tj. za upijanje masnoće koja se sakuplja na temenu. Stavite brašno na teme i protrljajte četkom za šminkanje, ostavite da odstoji 30 minuta i zatim ga istresite ili iščešljajte iz kose.

Bubuljica se rešite pomoću brašna i meda, kombinujte ih i ostavite na bubuljici te prekrijte flasterom. Uradite to pred spavanje, kako bi miks imao vremena da deluje preko noći. Bubuljicu ujutru isperite mlakom vodom.

PREPORUČUJEMO I OVO:

Mnoga domaćinstva imaju problema s mravima te ljudi često koriste sol kako bi ih oterali. Međutim, još jedan beli prah odlično vrši funkciju teranja mrava. Na mestima na kojima se sakupljaju pospite brašno i primetićete kako se pojavljuju sve manje.

Stari špil karata osvežite tako što ćete ga staviti u kesu s brašnom i protresti. Brašno će upiti sve masnoće i tragove vlage.