Pečeno pile PIletina
Shutterstock
Piletina, ručak, meso

Profimedia

Foto: Profimedia

Bledo parče svinjskog mesa i vodnjikava piletina siguran je znak da je takvo meso puno antibiotika, hormona ili aditiva.

PROČITAJTE JOŠ:

Detoks, dijeta, smuti, napitak, šejk, mršavljenje

Shutterstock, ilustracija

 

Uprkos tome, treba dobro otvoriti oči kada se kupuje meso, jer sitnice mogu da upozore na nepravilnosti, a i potpuni laici mogu da ih uoče i preoznaju.

Pečeno pile PIletina

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pileće meso koje je puno antibiotika i hormona, obično je krupnije, mekano je, a nakon pečenja, kost se vrlo lako odvaja od mesa. Boja mesa je bledunjava i takođe puno vode. Nasuprot ovakvom mesu, domaća piletina sa sela je čvršće strukture.

PROČITAJTE JOŠ:

Trešnje, voće, višnje

Shutterstock, ilustracija