CEO ŽIVOT POGREŠNO PERETE PEŠKIRE! Nije ni čudo što brzo postanu grubi! Ovo je jedini pravi način!

Posle samo nekoliko pranja peškiri izgube mekoću i postanu sve grublji. Logicno je pomisliti kako bi možda bilo dobro dodati još malo omekšivača da grubim peškirima vrati staru slavu, ali ne – to nije nikakav trik, a samo ćete bacati novac i zagađivati okolinu.

Peškir, peškiri, veš
Peškir, Foto: Shutterstock, ilustracija

Stručnjak za enterijere Rejčel Kohen tvrdi kako dobro poznati izraz "manje je više" u ovom slučaju dolazi do punog potencijala.

 

Perite u hladnoj vodi

Mogli biste da padnete u iskušenje da peškire ubacite na najvišu temperaturu jer ipak ih valja temeljno oprati. Kohen kaže da je to prva i glavna greška koju ljudi cine. Peškiri se peru u hladnoj vodi jer se tako sprečava skupljanje po šavovima, boje ostaju postojane, a cak se i neke mrlje bolje skidaju na niskim temperaturama.

Odbacite omekšivač

Hemikalije iz omekšivača mogu zapravo da oštete tkaninu i ucine da vaši peškiri svakim pranjem budu sve tvrdi. "Umesto toga, ubacite tenisku lopticu u bubanj veš mašine da ih ravnomerno meša i vrati im mekoću", savetuje Kohen u razgovoru za "Popsugar".

Ne sipajte deterdžent otprilike

Svaka marka i vrsta ima svoja pravila i uputstva na poleđini ambalaže. Ta uputstva je korisno s vremena na vreme pročitati i ponašati se u skladu s njima. Nećete ništa postići ako koristite veću količinu, bilo tečnog ili deterdženta u prahu. Naprotiv, zbog toga vaši peškiri postaju tvrdi nego što su bili.

Ne sušite predugo

Namena peškira jeste da dobro upijaju vlagu, zato njima nije potrebno dugo da se osuše. Ukoliko koristite mašinu za sušenje veša, peškire stavite na najkraći ciklus. Još je bolje ako ih "dovršite" napolju na svežem vazduhu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi