Kuvanje je gimnastika
Shutterstock
Jaja, Vasrks, kuvanje jaja, jaje

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Ako kuvate jaja, sigurno nakon toga vodu u kojoj su se kuvala jednostavno izlijete u odvod. Otkrićemo vam zašto to ne bi trebalo da radite, odnosno, za šta biste mogli iskoristiti tu vodu.

PROČITAJTE I:

 

Već je poznato da vodu od kuvanja testenine ne treba baciti. Međutim, i voda u kojoj se jaja kuvaju može se iskoristiti, i to za biljke!

Naime, biljke vole kalcijum, a njega ima dosta u vodi od kuvanja jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje.

Cveće buket

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Zašto je to važno?

Neutralna zemlja, koja ima pH-vrednost između 6,0 i 6,5 – nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranljivih materija koje su potrebne za rast. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke. Važno je jedino vodu od kuvanja jaja ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što se njome biljke zaliju.

PREPORUČUJEMO:

 

Kako prepoznati nedostatak kalcijuma?

Nije teško prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljaka. Često nastaju žuto-smeđe mrlje na listovima, koje su okružene smeđom ivicom. Osim toga, biljka ne raste i listovi ostaju mali. Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivim na bolesti i oštećenja.

Saveti za brže kuvanje i savršene obroke! Tako je lako!

AUTOR: 24sata.hr/M.M. DATUM I VREME: 08.09.2019. 10:30 Vrhunske domaćice skraćuju vreme kuvanja uz pomoć određenih trikova Svaka domaćica ima neki svoj način kako priprema omiljena jela. Kako bi se vašem kuhinjskom umeću divili ukućani i gosti koje dočekujete, otkrićemo vam trikove domaćica za brže spremanje obroka i ukusniju hranu.

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji