Maska, lice, lepota, nega
Shutterstock
Maska, lice, lepota, nega

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kako smo u prvobitnom tekstu naveli da običan aspirin rešava sve probleme sa kožom i nakon što je ova objava prošla proveru tačnosti od strane Raskrinkavanje.ba ista objava se ne može smatrati tačnom.

Da li aspirin uklanja akne na koži? Aspirin sadrži acetilsalicilnu kiselinu, koja je derivat salicilne kiseline i nastaje hemijskom reakcijom između salicilne i acetilne kiseline. Koristi se za simptomatsko lečenje povišene temperature, ublažavanje glavobolje, zubobolje i bolova u mišićima i deluje protivupalno. Takođe, u uputama za korištenje navedeno je da aspirin treba uzimati oralnim putem uz čašu vode.

Provereni dermatolozi smatraju da su maske sa aspirinom loša ideja navodeći da mogu ostaviti dugotrajne posledice. Dakle, ne postoje dokazi da nanošenje aspirina na kožu može dovesti do izlečenja i preveniranja akni na licu i koži. Naprotiv, ovakva upotreba aspirina može pogoršati stanje kože.

Izvinjavamo se našim pratiocima zbog prenošenja ove informacije.

 

 

žena, lice, lepota, nega

shutterstock

Foto: shutterstock

 

Komentari (2)

Dara

04.02.2020 09:43

Ja sam svojoj sestri, kupila kremu protiv bora pro100 sa pčelnjim otrovom, ljudi moji koliko su rezultati vidljivi, a borica sve manje, i pri tom lice joj je dosta svežije i hidratnije. To je više od kreme sa pčelnjim otrovom, to je magija pčele... SIGAH

Samo prirodno

04.02.2020 11:46

Ja sam ranije koristila mešavinu limuna i praha zeolita kao piling za lice. Sad pošto nemam vremena da mućkam, trudim se da koristim što prirodnije kreme i za sad je moj favorit zeokrema sa zeolitom jer zaista odlično neguje kožu i suši akne. Za hiperpigmentacije na koži koristim Sanovitinu kremu za ruke sa renom i limunom jer izbeljuje fleke na koći a zahvaljujući vitaminu C stimuliše se proizvodnja kolagena.