Beba jede šargarepu ruča
Shutterstock

 

Beba jede šargarepu ruča

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Naime, ona je odustala od upotrebe bilo kakvih deterdženata i sredstava i jednostavno isflekanu dečju odeću iznese napolje na sunce. Zvuči neverovatno? Pogledajte njene rezultate!

PROČITAJTE I:

 

Beba, benkica, mama

FACEBOOK

 Foto: FACEBOOK

Britanka Ejmi Kejn je svoj impresivan trik podelila u Facebook grupi posvećenoj čišćenju. Objavila je fotografije belog bodića umrljanog sosom od paradajza pre i posle izlaganja sunčevim zracima.

Kada stavite OVAJ sastojak u veš mašinu, dobićete NOVU ODEĆU!

AUTOR: Aura/M.M. DATUM I VREME: 07.08.2019. 10:31 Odeća bledi zbog nakupljanja deterdženta Foto: Shutterstock Vaša omiljena garderoba u crnoj boji je izbledela? Ne brinite, postoji jedan jeftin trik koji zaista spasava stvar. Koliko god bila kvalitetna, crna garderoba ima tendenciju da se vremenom ispira i bledi, zbog čega treba sa posebnom pažnjom voditi računa o održavanju.

 

Ejmi Kejn tvrdi da je fleke skinula samo uz pomoć sunca

Nemoguće je ne primetiti kako su tvrdokorne mrlje nakon 24 sata stajanja napolju sasvim izbledele, i to bez sredstva za uklanjanje mrlja. Ali, ova majka troje dece nije jedina koja je čula za ovaj trik. I drugi roditelji su komentarisali kako je sunce najbolje rešenje za dečju odeću.

U čemu je trik?

Ultraljubičasti zraci iz sunca razbijaju hemijske reakcije na odeći stvarajući efekat izbeljivanja. Ali, pripazite! Iako je ova metoda idealna za belu odeću, predugo izlaganje suncu na obojenoj odeći može izazvati nepovratno gubljenje boje.

Mašina za veš pranje veša

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Trikovi drugih majki

“Ovo definitivno pali. Mrlje od izmeta i paradajza nestaju nakon nekoliko sati na jakom suncu. Ne pitajte u čemu je trik, jednostavno pomaže”, napisala je jedna majka u komentarima. Druga je objasnila kako najpre opere belu odeću na klasičan način i onda je iznese na sunce.

Treća majka je napisala da školsku odeću svoje ćerke umoči u izbjeljivač pre nego što je iznese napolje na sušenje. “Najpre izbelim, zatim operem u mašini, a ako se i dalje vide mrlje, odeću stavim na sunce i ona je nakon toga kao nova”, otkrila je na Facebook-u.

Veš mašina mašina za pranje veša

Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Recept za američku pitu s višnjama