NIJE ONAKO KAKO STE TO PRAKTIKOVALI GODINAMA Lampice za jelku ceo život stavljate pogrešno: Nov način promeniće sve

Pravo je vreme da isprobamo ovaj savet.

jelka, nova godina
Foto: shutterstock

Kako vi stavljate lampice na jelku? Motate ih oko jelke? I mi isto! Ali izgleda da je to pogrešno, ovde vam otkrivamo tajnu dekoratera. Ako nešto radimo na identičan način čitav život, to ne znači da nema mesta za napredak.

I mislimo da bi vam ovaj savet (na koji smo sasvim slučajno naleteli) mogao promeniti način na koji ukrašavate svoje božićno drvo zauvek. Pitanje koje se postavlja je: kako stavljaš lampice na jelku? Namotavate ih u krug oko drveta, zar ne? E, pa, izgleda da je to pogrešno!

Nova godina
Foto: Shutterstock

Dekorateri tvrde da se lampice na bor stavljaju po vertikalnoj liniji i da je to najbolji i jedini način kako da vaša jelka svetluca od početka do kraja. Lampice se neće zapetljati na sredini jelke niti će sakriti grane.

S postavljanjem lampica se kreće na vrhu jelke i to onom stranom koja nema utičnicu, a zatim se spusti do samog dna jelke. Nakon toga, povucite lampice lagano u desno i ponovite isti postupak ali ovoga puta prema gore, do samog vrha.

jelka, nova godina
Foto: shutterstock

Ponavljajte ovaj cik-cak proces sve dok celo drvce nije prekriveno lampicama. Kako bi bili sigurni da će i sam centar bora svetlucati, obesite svoje najsjajnije ukrase što više u unutrašnjost jer će se tako svetlost lampica bukvalno odbijati od njih.

Još jedna prednost vertikalno postavljenih lampica je i proces skidanja lampica! Biće puno lakše raskititi jelku jer lampice ne morate da namotate niti da obilazite oko bora prilikom njihovog skidanja. 

Nova godina
Foto: Shutterstock

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi