Pečurke, Čorba
Shutterstock
Pečurke, Čorba

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ali, uvereni smo da ih uvek kupite sa crnim flekama i naslagama prljavštine, pa vam je, sasvim logično, prvi poriv da ih dobro operete i očistite.

PROČITAJTE I:

 

Ipak, zanimljivo je da postoji pravilo koje kaže da je voda najveći neprijatelj pečuraka - navodno će je upiti i pretvoriti ih u mekanu masu bez ukusa.

Voda

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Jedno, kada se pokvase pečurke je gotovo nemoguće potpuno osušiti, pa je samim tim manja verovatnoća da će tokom prženja poprimiti lepu zlatnu boju i dostići potrebnu hrskavost, piše Žena.blic.

Stvari će se dodatno pogoršati ako pečurke operete, pa ih čuvate u kesi ili plastičnoj posudi u frižideru - tek će tada postati sluzave i bezkusne. Zato čak i najbolji kuvari sveta imaju zlatno pravilo: suve pečurke su ukusne pečurke!

PREPORUČUJEMO:

 

"Ne morate i ne treba da perete pečurke. Ljudi misle da su te crne mrlje prljavština, ali to je zapravo treset mahovina i ona se pasterizuje tokom pripreme", objašnjava Lori Harison sa Američkog instituta za pečurke.

Pečurke, Čorba

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kuvari smatraju da voda svakako neće očistiti pečurke, već će one samo apsorbovati istu. Zato, ako je već neophodno očistiti ih koriste malu četku u te svrhe ili ih pažljivo obrišu tankom pamučnom krpom.

Pecite paprike iako živite u gradu! Uz samo par koraka imaćete savršenu zimnicu

AUTOR: Alo.rs/M.M. DATUM I VREME: 10.09.2019. 14:00 Bilo da ste se odlučili za vikend s prijateljima u prirodi ili da odete kod rođaka na selo, nipošto nemojte paliti vatru na terasi, makar ove zime ostali bez ajvara. Foto: Shutterstock Pre nekoliko godina, na Novom Beogradu, u bloku 44, izbio je požar.

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji