Senčenje obrva "vega" metodom
Damjan Đukić
Senčenje obrva

Damjan Đukić

Senčenje obrva "vega" metodom, Foto: Damjan Đukić

Smučilo mi se više da svako jutro kada se šminkam za posao provodim minimum 15 minuta pred ogledalom crtajući i popunjavajući svoje nesavršene obrvice. Nije bilo trika da ih pustim da se šetaju ulicom onako ko od majke rođene, jer se nisam osećala lepo. Ne znam samo koliko sam novca dala na raznorazne četkice, olovke i senke samo kako bi izgledale pristojno, a moje krupne oči došle do izražaja. Ne želim ni da vam pričam koje sam bitke vodila sa najvećim neprijateljom zvanim pinceta.

Oči jesu i biće najlepši ukras na licu, a u zavisnosti od toga kakve su nam obrve varira i njihova lepota. Dugo sam tražila salon koji stvara prirodniji izgled obrva, a koje pritom ne zahtevaju kompletnu šminku. Želela sam da izgledaju kao da sam ih sama blago popunila senkom i da su pre svega simetrične i u skladu sa oblikom mog lica. I tako sam nakon dvogodišnje potrage na Instagramu otkrila „De la Vega tim“ i njihovu „vega“ metodu senčenja obrva, u ženskom svetu poznatijom kao puder obrve.

Došla sam na konsultacije kod Nine Plećaš i Damjana Đukića, bračnog para koji je zahvaljujući znanju stečenom tokom višegodišnjeg boravka u svetu trajne šminke i tatua razvio inovativnu i unikatnu tehniku trajne šminke zvanu „vega“. Ovaj metod je karakterističan po tome što ostavlja veoma prirodan i nežan utisak senke, dok je izvođenje tretmana bezbolno i nema krvarenja ni otoka. Kada sam sve to čula i kroz njihove radove se uverila da je to ono što tražim, legla sam na sto i prepustila se umetnicima.

Damjan Đukić

"De la Vega tim" - Nina Plećaš i Damjan Đukić, Foto: Damjan Đukić

Kao radoznali novinar, a i kao i većina žena, postavljala sam bezbroj pitanja dok mi je Nina crtala željeni oblik.

Kako sada znate koji ja oblik želim i da li uopšte pristaje mom licu?

- Postoji sedam glavnih kategorija lica. Za svaku od njih postoje geometrijska pravila koja pomažu u određivanju adekvatne proporcije i oblika. Svrha ovih pravila se ogleda u postizanju oblika koji će najlepše pristajati određenom licu i koji će istaći željene ili umanjiti neželjene aspekte koji su karakteristični baš za taj tip lica. Mi, kao školovani umetnici, smatramo da je svako lice specifično, da ga odlikuju određene karakteristike i da shodno tome iziskuje poseban pristup u određivanju oblika koje će baš njemu pristajati - kaže Nina dok mi silnim nekim lenjirima barata iznad glave.

Rekoste mi da je bezbolno. Stvarno me neće ništa boleti?

- Zahvaljujući inovativnom pristupu, kao i postepenom aplikovanju pigmenta, „vega” metod je najmanje bolan proces izvođenja trajnog šminkanja. U toku samog tretmana se koristi jak anestetik, što senčenje čini bezbolnim, bez krvarenja i otoka. Nakon što se oblik odredi, izvodi se priprema za anestetik u tečnoj formi - veoma lagano površinsko grebuckanje koje klijenti porede sa osećajem čupkanja dlačica. Takođe, aparat koji se koristi prilikom tretmana je dizajniran tako da nežno tretira kožu, zahvaljujući čemu je senzacija bola svedena na minimum - kaže Damjan dok me njegova supruga Nina sprema za senčenje obrva.

Gle, zaista me ništa ne boli. I koliko dugo ću imati lepe obrve nakon „vega“ metode?

- Pigmenti za trajnu šminku su pravljeni tako da vremenom blede. Tragovi pigmenta u koži mogu ostati vidljivi i do osam godina, ali je potrebno osvežavati boju na svakih godinu-dve kako bi intenzitet uvek bio kao na početku. Nakon prvog tretmana je, eventualno, potrebno uraditi jednu korekciju i posle toga se dolazi na godišnje ili dvogodišnje održavanje boje. Korekcija nije obavezna i radi se samo u slučaju da se nakon zarastanja negde nije primila boja, ako klijent želi intenzivniju boju ili želi da koriguje nijansu obrva. U toku perioda zarastanja, koji traje do 14 dana, moguće je blago perutanje tretirane regije. U većini slučajeva, postojanost boje se nakon zarastanja gubi do 20 odsto - objašnjava mi Damjan.

I tako, mic po mic, potez, po potez, reč po reč, došli smo do krajnjeg i malo je reći fantastičnog rezultata - mojih savršenih obrvica. Ispale su i bolje nego što sam očekivala, precizne, simetrične, uredne i, što je najvažnije, potpuno prirodne (razliku možete uočiti na slikama „pre“ i „posle“).

Pre i posle tretmana
Pre i posle tretmana

Savladajte „vega“ metod