Dete plače u vrtiću
Foto: shutterstock
Dete plače u vrtiću

Foto: shutterstock

Foto: shutterstock

Jedna mama podelila je sa svetom veoma koristan savet koji je dobila od pedijatrijske medicinske sestre kada je nakon pada odvezla svoju četvorogodišnju ćerkicu u bolnicu.

PROČITAJTE I:

 

Ova zaposlena mama bila je izbezumljena od straha kada je prvog dana škole njena ćerkica pala na lice u dvorištu. S modricama na licu odmah je odvela u bolnicu. Tamo je dobila savet zlata vredan, a koji je podelila sa prijateljima i pratiocima na društvenim mrežama.

Medicinska sestra joj je predložila da devojčici da gumene bombone kako bi proverila da li je neka kost na licu slomljena.

"Fantastičan trik sam danas naučila od sjajne medicinske sestre na pedijatriji", napisala je mama na Fejsbuku.

PREPORUČUJEMO:

 

"Ako je vaše dete palo na lice i sumnjate da je možda polomilo neku kost, dajte mu gumenu bombonu. Ako nije u stanju da je žvaće, obavezno ga vodite u bolnicu i tražite rendgen."

Otac i ćerka, dete

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Komentari na njenu objavu su bili oprečni. Dok je jedan broj roditelja izrazio sumnju da se treba oslanjati na bombone kao pomoć u dijagnostici, bilo je i onih koji su bili zahvalni na ovom mudrom savetu.

"Mislim da bi nam ova informacija zaista bila od koristi sa našim nespretnim detetom", napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

Neke namirnice je bolje kupovati zamrznute nego sveže, a evo i zašto!

AUTOR: Ženskimagazin/M.M. DATUM I VREME: 21.09.2019. 12:00 Kupovina zamrznutih namirnica je praktičnija i čuva budžet. Foto: shutterstock Kada sveže namirnice nekoliko dana budu u frižideru, one počnu da se kvare i postaje nemoguće ih iskoristiti. Zamrznute namirnice, sa drguge strane, mogu mnogo duže da budu upotrebljive, a u sebi čuvaju istu količinu vitamina kao i one sveže.

 

BONUS VIDEO:

 Kako se pravilno našminkati za 5 minuta