NEKA VAM POGLED BUDE JASAN! Kada nosite masku, evo kako sprečiti iritaciju očiju i maglenje naočara

Naš topli dah pogodi relativno hladnu površinu naočara, a rezultat će biti magla

naočare maska
Foto: freepik

Mnogi ljudi verno nose maske kako bi se sprečila zaraza od COVID-19. Iako je nošenje maski važno za javno zdravlje, to je i veliko prilagođavanje mnogima koji se prilagođavaju novoj odeći i znojnim licima. Oni od nas sa naočarima moraju se suočiti sa još jednim problemom: zamagljenim staklima. Ako nosite masku i vaš topli dah pogodi relativno hladnu površinu naočara, rezultat će biti magla.

To može biti vrlo iritantno, pogotovo ako hodate iz vruće ulice u klimatizovanu prodavnicu, odjednom ne vidite i ne želite dodirivati naočare bez prethodno opranih ruku.

Predloženo je nekoliko strategija za održavanje naočara i vašeg vida kad nosite masku.

DA LI STE REŠILI PROBLEM ZAMAGLJENIH NAOČARA?

Ukupan broj glasova: 93

  • Da!: 16% (15)
  • Još uvek ne!: 84% (78)

Koristite masku sa nosnim mostom

Ako vam maska ​​lagano stane preko nosa, sigurno će vam doći dah do naočara. Mnoge maske koje se prodaju imaju ugrađene u njih mostove nosa - fleksibilne trake koje vam omogućavaju savijanje i oblikovanje tako da vam odgovaraju nosu. To služi nekoliko svrha: čine maske efikasnijima (jer manje vlage može pobeći), čine ih prijatnijima i pomažu u sprečavanju da vam dah udara u naočare. Ako vaša maska ​​nema vlastiti most, možete ga napraviti pomoću uvijača ili čistača cevi ili možete zalepiti masku. Stavljanje naočara preko maske može sprečiti magljenje.

Postavite naočare preko maske
Jednostavan savet: samo podignite masku tako da se vrh nalazi više na vašem nosu a potom postavite naočare preko maske. Tako izdisaj bi trebao da zaobiđe vaša stakla.

prevoz maska
Foto: Alo.rs/V.Đ.

Koristite sapun i vodu

Ako nemate poseban premaz na naočarima, pokušajte ih oprati u sapunici, a zatim pustiti da se osuše na vazduhu ili ih vrlo nežno osušiti. Ideja je da sapun iza sebe ostavi sloj koji sprečava da staklo magli. Najbolje je izbegavati sapune koji se prave sa losionom.

Postavite maramicu unutar maske
Ukoliko postavite / zalepite presavijenu maramicu ispod maske na vrhu gde se nalazi most preko nosa to će sprečiti prolazak vlažnog vazduha koji magli vaše naočare.

Kupite komercijalni proizvod protiv magljenja
Postoji nekoliko komercijalno dostupnih sprejeva i maramica protiv magljenja koji mogu biti vredni pokušaja, ali ne možemo garantovati njihovu efikasnost.

Više informacija o sličnim temama saznajte OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi