naočare maska
freepik
naočare maska

freepik

Foto: freepik

To može biti vrlo iritantno, pogotovo ako hodate iz vruće ulice u klimatizovanu prodavnicu, odjednom ne vidite i ne želite dodirivati naočare bez prethodno opranih ruku.

Predloženo je nekoliko strategija za održavanje naočara i vašeg vida kad nosite masku.

DA LI STE REŠILI PROBLEM ZAMAGLJENIH NAOČARA?

 

Koristite masku sa nosnim mostom

Ako vam maska ​​lagano stane preko nosa, sigurno će vam doći dah do naočara. Mnoge maske koje se prodaju imaju ugrađene u njih mostove nosa - fleksibilne trake koje vam omogućavaju savijanje i oblikovanje tako da vam odgovaraju nosu. To služi nekoliko svrha: čine maske efikasnijima (jer manje vlage može pobeći), čine ih prijatnijima i pomažu u sprečavanju da vam dah udara u naočare. Ako vaša maska ​​nema vlastiti most, možete ga napraviti pomoću uvijača ili čistača cevi ili možete zalepiti masku. Stavljanje naočara preko maske može sprečiti magljenje.

Postavite naočare preko maske
Jednostavan savet: samo podignite masku tako da se vrh nalazi više na vašem nosu a potom postavite naočare preko maske. Tako izdisaj bi trebao da zaobiđe vaša stakla.

prevoz maska

Alo.rs/V.Đ.

Foto: Alo.rs/V.Đ.

Koristite sapun i vodu

Ako nemate poseban premaz na naočarima, pokušajte ih oprati u sapunici, a zatim pustiti da se osuše na vazduhu ili ih vrlo nežno osušiti. Ideja je da sapun iza sebe ostavi sloj koji sprečava da staklo magli. Najbolje je izbegavati sapune koji se prave sa losionom.

Postavite maramicu unutar maske
Ukoliko postavite / zalepite presavijenu maramicu ispod maske na vrhu gde se nalazi most preko nosa to će sprečiti prolazak vlažnog vazduha koji magli vaše naočare.

Kupite komercijalni proizvod protiv magljenja
Postoji nekoliko komercijalno dostupnih sprejeva i maramica protiv magljenja koji mogu biti vredni pokušaja, ali ne možemo garantovati njihovu efikasnost.

PROČITAJTE JOŠ: